OBRAZEM: V Torontu se slavilo sto let klubu i NHL. Maple Leafs udolali Detroit

Hokejisté Toronta neudrželi tříbrankový náskok, přesto v prvním utkání roku 2017 zvítězili. V rámci Centennial Classic oslavujícím 100 let založení klubu i celé NHL před 40 tisíci diváky rozhodl o výsledku 5:4 v prodloužení Auston Matthews.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Konec. Connor Brown slaví vítězný gól Austona Matthewse v prodloužení

Konec. Connor Brown slaví vítězný gól Austona Matthewse v prodloužení | Zdroj: Reuters

Jindy fotbalový stadion BMO Field se tentokrát změnil na hokejovou arénu. 40 tisíc diváků sledovalo, jak si hráči Toronta a Detroitu nejprve zvykají na těžký led, ve třetí části jim to hokejisté vynahradili sedmi góly.

Před v posledních zápasech nevýrazným Petrem Mrázkem dostal pod širým nebem znovu přednost Jared Coreau. 40 minut chytal skvěle a držel stav 1:0 pro Rudá Křídla. Pak během 12 minut inkasoval čtyřikrát.

Jenže ani vedení 4:1 po přesné ráně Austona Matthewse Torontu nestačilo. Dvě minuty před koncem Dylan Larkin snížil na rozdíl jediné branky a pouhé dvě sekundy před koncem poslal Anthony Mantha zápas do prodloužení.

V tom znovu úřadoval mladík Matthews. Při hře tři na tři si počkal na puk odražený od zadního mantinelu a bekhendem zády k brance rozhodl.

V dalším zápase prohrála Philadelphia počtvrté v řadě. Flyers proti Anaheimu. nestačilo ani zakončení Jakuba Voráčka, který ve třetí sérii nájezdů o chvíli prodloužil rozstřel. Vítěznou branku ale vstřelil Kačer Corey Perry.

Oslavy 100 let NHL budou pokračovat klasickým Winter Cloassic, v něm se utkají hokejisté St. Louis a Chicaga.

Jared Coreau dostal přednost před Petrem Mrázkem, dvě třetiny chytal skvěle, pak dostal rychle 4 góly | Foto: Reuters

Na BMO Field sledovalo zápas 40 tisíc diváků | Foto: Reuters

O přestávce vystoupil Bryan Adams | Foto: Reuters

Zápasu předcházelo utkání legend, v tom vyhrál Detroit | Foto: Reuters

Vítězný gól dal Auston Matthews | Foto: Reuters

Utkání NHL Centennial Classic pod otevřeným nebem na Exhibition Stadium v Torontu:
Toronto - Detroit 5:4 v prodl. (0:0, 0:1, 4:3 - 1:0)
Branky: 53. a 64. Matthews, 42. Komarov, 49. Marner, 50. C. Brown - 26. a 60. Mantha, 54. Ericsson, 59. Larkin. Střely na branku: 29:37. Diváci: 40.148. Hvězdy zápasu: 1. Matthews, 2. C. Brown (oba Toronto), 3. Mantha (Detroit).

Anaheim - Philadelphia 4:3 po sam. nájezdech (2:1, 1:2, 0:0 - 0:0)
Branky: 8., 17. a 22. Kesler, rozhodující sam. nájezd Perry - 9. Konecny, 22. Couturier, 24. Schenn. Střely na branku: 25:55. Diváci: 17.174. Hvězdy zápasu: 1. Kesler, 2. Gibson (oba Anaheim), 3. Couturier (Philadelphia).

Washington - Ottawa 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky: 40. Alzner, 43. Chorney - 33. Turris. Střely na branku: 28:24. Diváci: 18.506. Hvězdy zápasu: 1. Holtby, 2. Chorney, 3. Alzner (všichni Washington).

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme