Anděl Páně 2 v lize výjimečných. Strachova pohádka utržila už 100 milionů

Pohádka Jiřího Stacha Anděl Páně 2 překročila teprve jako třetí český film v tuzemských kinech tržby 100 milionů korun. Zároveň se již od listopadu drží na prvních místech v návštěvnosti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Z natáčení pohádky Anděl Páně 2

Z natáčení pohádky Anděl Páně 2 | Foto: Česká televize, Jiří Strach

Nová česká pohádka Anděl Páně 2, která navazuje na stejnojmenný film z roku 2005, se stala v pořadí třetím českým filmem, který překročil tržbu 100 milionů korun. Film je ke zhlédnutí od 1. prosince minulého roku a za pět týdnů snímek vidělo bezmála 865 tisíc diváků. Podle Unie filmových distributorů zatím utržený zisk překročil 105 milionů.

Úspěšnější v novodobé historii byl jen film režiséra Jana Svěráka Vratné lahve z roku 2007 s tržbami přes 124,6 milionu korun a Ženy v pokušení režiséra Jiřího Vejdělka z roku 2010, který vydělal téměř 124,1 milionu korun.

Pohádka Anděl Páně 2 láme rekordy v návštěvnosti kin. Trojka se ale natáčet nebude, tvrdí režisér

Číst článek

Na druhém místě žebříčku aktuální víkendové návštěvnosti je filmová novinka Assassin’s Creed. Akční dobrodružný film během týdne zhlédlo na 56 000 diváků. Z druhé na třetí příčku klesl Rogue One: Star Wars. Příběh ze světa Hvězdných válek za tři týdny vidělo téměř 220 tisíc lidí. Další novinka s názvem Pasažéři nasbírala na čtvrtém místě za první týden přes 25 tisíc diváků. Na pátém místě skončil americký animovaný muzikál Zpívej. Ten o víkendu navštívilo na 22 tisíc diváků a tržby činily zhruba tři miliony korun.

Z českých filmů je v první dvacítce dalších pět snímků. Na šestém místě skončila komedie Manžel na hodinu, na dvanácté příčce je romantická komedie Všechno nebo nic, na patnáctém místě vstoupil do žebříčku historický snímek Masaryk, následují animovaní Lichožrouti a dvacítku uzavírá komedie Bezva ženská na krku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme