Pocta pro vážně nemocného malého fanouška Sunderlandu. Vyhrál anketu BBC o gól měsíce

Nečekaného vítěze měla tradiční anketa televizní stanice BBC o nejhezčí branku měsíce v anglické Premier League. Vedle fotbalisty Manchesteru United Henricha Mchitarjana se jím totiž stal i teprve pětiletý fanoušek Sunderlandu Bradley Lowery. Vážně nemocný chlapec si vysloužil ovace poté, co při rozehrávce před duelem mezi Sunderlandem a Chelsea proměnil 'zkrácený' pokutový kop.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pětiletý Bradley Lowery při pokutovém kopu

Pětiletý Bradley Lowery při pokutovém kopu | Zdroj: Reuters

Pětiletý Bradley Lowery trpí neuroblastomem, což je forma rakoviny vyskytující se u dětí. Jeho stav je vážný, a protože je pětiletý hoch velkým příznivcem fotbalového Sunderlandu, rozhodli se mu zástupci anglického klubu připravit předvánoční překvapení.

Krátce před výkopem utkání mezi Sunderlandem a Chelsea, které bylo na programu 14. prosince, dostal Bradley možnost, aby zkusil v předzápasovém programu z penalty prostřelit náhradního gólmana londýnského celku Asmira Begovice.

Jednonohý fanoušek ovládl anketu o gól měsíce skotské Premier League. Je to jako sen, přiznal

Číst článek

Malý příznivec Sunderlandu se šance chopil statečně a skutečně se mu podařilo vstřelit branku.

Gól Bradleyho Loweryho sice nezasáhl do oficiálního hlasování fanoušků, ve kterém triumfovala branka Henricha Mchitarjana z Manchesteru United, ale i tak byl vyhlášen spoluvítězem ankety televizní stanice BBC o nejhezčí branku uplynulého měsíce.

Příběh nemocného chlapce, jenž s těžkou chorobou bojuje již od roku 2013, vyvolal velkou pozornost i v souvislosti s akcí, během níž mu lidé z celého světa poslali čtvrt milionu vánočních pohlednic.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme