Po autonehodě mu zašili do břicha nůžky. Přišel na to až za 18 let po další nehodě

Muže ve Vietnamu bolelo břicho, ale lékaři nemohli přijít na to proč. Krátce na to se stal účastníkem autonehody a při následném ošetření zjistili lékaři, že má v břiše zašité chirurgické nůžky. Ty tam zapomněli po jiné autonehodě před 18 lety.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdravotnický personál u operace

Zdravotnický personál u operace | Foto: Fotobanka Pixabay

Muž se podrobil operaci po autonehodě v roce 1998. Tehdy podle všeho zapomněli lékaři chirurgické nůžky v těle pacienta. Ten si přitom roky ničeho nevšiml. Neměl žádné bolesti.

Problémy se objevily až nedávno. Vietnamce začalo bolet břicho. Žádné léky nepomáhaly a ani lékaři na nic zvláštního nepřišli.

První astronomický úkaz roku. Oblohu rozzáří jeden z největších meteorických rojů Kvadrantidy

Číst článek

Pak se ale stal účastníkem další dopravní nehody. Po ní podstoupil sérii vyšetření včetně kontroly ultrazvukem. Až ta odhalila, že má v útrobách 15 centimetrů dlouhé chirurgické nůžky, které se nacházely v okolí důležitých orgánů.

Ředitelka nemocnice slíbila, že se pokusí najít nedbalého lékaře, který za incident může. Není ale jisté, jestli se to podaří. Nemocnice ve Vietnamu mají povinnost archivovat záznamy jen 15 let.

Takový případ ve světě není ani zdaleka ojedinělý. Nechtěné předměty si v sobě po operaci odneslo už dost lidí. Často to bývají právě nůžky, ale také svorky či kovové špachtle. Někteří lidé, kteří pak nemají zdravotní komplikace, se o tom ani nemusí dozvědět. Není ale potřeba se kvůli tomu stresovat. Z hlediska statistiky se stále jedná o zanedbatelné číslo.

Matěj Štýs Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme