Innsbruck napoví, kdo bude králem Turné čtyř můstků. Do závodu jdou i tři Češi

Třetí závod Turné čtyř můstků už by mohl pomoci rozluštit rébus, kdo celkově vyhraje prestižní minisérii. Ale letos se zdá, že to bude mezi Polákem Stochem a Rakušanem Kraftem přetahovaná do poslední chvíle. Zato Češi mají úplně jiné ambice – kousek po kousku se zlepšovat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Závod v Innsbrucku startuje ve 14 hodin

Závod v Innsbrucku startuje ve 14 hodin | Zdroj: ČTK

To se týká všech tří, kteří ve středu budou skákat na Bergiselu. Ale je zajímavé pozorovat, jak odlišně k témuž cíli přistupují. Třeba Roman Koudelka místní můstek řadí mezi své oblíbené.

„Mám na tomto můstku spoustu skoků, takže vím, co zlepšovat. Doufám, že to trefím a bude to lepší,“ říká Roman Koudelka. Můstek dobře zná a je jeho oblíbeným, zato Jakub Janda nejezdí do Innsbrucku rád.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nesedí mi to tady, nejezdíme sem trénovat, protože tady nikdo trénovat nechce, míní Jakub Janda před třetím závodem Turné čtyř můstků

„Nesedí mi to tady, nejezdíme sem trénovat, protože tady nikdo trénovat nechce. Nebyli jsme tady na soustředění asi tři roky. Je to specifický můstek, hodně o štěstí,“ popisuje Janda.

Do Innsbrucku nejezdí, jelikož se připravuje ve skupině s trenérem Radkem Žídkem, zatímco Koudelka pod Rakušanem Schallertem, který mu naplánoval ideální trénink.

„Sil mám ještě hodně, na rozdávání, to musím zaklepat. Cítím se výborně, je vidět, že v létě jsem trénoval, a proto nejsem unavený. Těším se a doufám, že vydrží počasí,“ věří Koudelka v mrazivé podmínky, ale se sluníčkem a minimálním větrem.

Janda má jiné přání. „Na předpověď jsem se nedíval, ale asi má sněžit, ne? I foukat? To je super, to je vždycky šance,“ tvrdí Janda. Na Bergiselu aktuálně nesněží, vítr skoro také nefouká. Koudelka, Janda a také Hlava a dalších 45 skokanů začne závodit ve 14 hodin. Freund s Hayböckem se odhlásili.

Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme