Babišův úřad vypne 'udavačský web' pro oznamování nevydaných EET účtenek

Finanční správa ještě ve středu, nebo nejpozději ve čtvrtek ráno vypne web pro oznamování nevydané účtenky z elektronické pokladny. Serveru Aktuálně.cz to řekl generální ředitel Finanční správy Martin Janeček. Podle předsedy Asociace malých a středních podniků Karla Havlíčka je to pragmatické rozhodnutí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Elektronická evidence tržeb (EET) - ilustrační foto

Elektronická evidence tržeb (EET) - ilustrační foto | Foto: Petr Jadrný | Zdroj: Český rozhlas

„Rozhodně to rozhodnutí vítáme a bereme ho jako velmi pragmatické. Elektronická evidence tržeb má svoje opodstatnění, je to nástroj 21. století, ale to neznamená, že se paralelně s ní budou vytvářet různé udavačské nástroje,“ řekl Českému rozhlasu Havlíček.

První měsíc s EET: 80 milionů účtenek a 2000 stížností. Tolerance končí, varují úřady

Číst článek

Ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš ve středu serveru Novinky.cz sdělil, že o zrušení webu uvažuje. Údajně ani nevěděl, že stránka vzniká. Podle Miroslava Kalouska z TOP 09 by se měl Babiš omluvit, že web zaváděl. Serveru řekl, že si nemyslí, že by o vzniku stránky Babiš nevěděl.

Finanční správa v současnosti eviduje zhruba 2100 oznámení o nevydání účtenky v rámci elektronické evidence tržeb. Restauratéři a hoteliéři odeslali za první měsíc fungování EET zhruba 80 milionů účtenek.

Jana Klementová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme