Basketbalistky USK otočily pět vteřin před koncem zápas se Schiem a doma zůstávají bez porážky

Basketbalistky ZVVZ USK Praha v Evropské lize porazily Schio 74:73, přestože celý zápas prohrávaly. Oproti dvěma předchozím venkovním zápasům ale zvládly koncovku a udržely domácí neporazitelnost i třetí místo v tabulce. Vítězný koš dala pět vteřin před koncem Alena Hanušová, která řídila závěrečný obrat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalistky USK vstoupí do sezony bez loňských opor, přesto budou favoritkami ligy

Basketbalistky USK vstoupí do sezony bez loňských opor, přesto budou favoritkami ligy | Zdroj: ČTK

Schio nastoupilo bez své klíčové hráčky Isabelle Yacoubouové, která má poraněné koleno a spoluhráčkám jen fandila z lavičky.

Pražanky naopak hrály již kompletní včetně uzdravené Ilony Burgrové a se staronovou posilou Candice Dupreeovou, která se k týmu podle plánu připojila až v novém roce. A dvojnásobná mistryně světa hned nastoupila v základní sestavě.

Po vánoční pauze jako kdyby se české mistryně nemohly rozehrát a začaly velmi špatně. Chyběla jim tradiční rychlost v útoku i obraně a Schio si vypracovalo až třináctibodový náskok.

Teprve pak se domácí hráčky rozjely a šňůrou 11:0 se vrátily do hry. Chytla se zejména tradiční opora a nejlepší hráčka týmu Sonja Petrovičová, která dala do poločasu 16 bodů.

Jenže v úvodu druhé půle opět přišly chyby na obou stranách hřiště, které Schio trestalo a znovu odskočilo na devět bodů. Italky velmi dobře bránily domácí snahu o nájezdy do koše.

Ještě čtyři minuty před koncem vedlo Schio o sedm bodů, jenže pak zazářila Hanušová. Nejprve dvěma trojkami snížila ztrátu a při posledním útoku dostala důvěru a střelou za dva body rozhodla.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme