Sparta už brzký návrat Rosického slibovat nechce. Víc mají na Letné vědět na přelomu ledna

Zimní pauza je pryč, fotbalisté už se znovu hlásí na trénincích svých týmů a před sebou mají několik týdnů přípravy. Tedy alespoň ti zdraví fotbalisté, mezi něž ani tentokrát nepatří Tomáš Rosický. Už je to skoro ohrané téma, ale bývalý kapitán české reprezentace stále není zdravotně v pořádku. Zatím je otázkou, kdy se v dresu Sparty vrátí na hřiště.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Rosický se rozloučil s Arsenalem

Tomáš Rosický se rozloučil s Arsenalem | Zdroj: Reuters

Tomáš Rosický po návratu z Anglie během podzimní části ročníku zasáhl do jediného utkání.

Fanoušky, které v září navnadil jeho osmnáctiminutový comeback, zpráva o aktuálním zdravotním stavu Rosického netěší. Jiní už možná s úsměvem přejdou skutečnost, že se dřív než dalšího startu Rosického dočkali zasněžené Letné.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš přes svátky trénoval individuálně a dál bude pokračovat v individuálním nebo skupinovém režimu s hráči, kteří ještě nejsou zdravotně úplně fit, přiblížil trenér Sparty Tomáš Požár

„Tomáš přes svátky trénoval individuálně a dál bude pokračovat v individuálním nebo skupinovém režimu s hráči, kteří ještě nejsou zdravotně úplně fit,“ říká oficiálně hlavní trenér Tomáš Požár.

Přitom by Sparta moc potřebovala slavného fotbalistu na hřišti. V domácí soutěži má problémů víc než dost a mít Rosického není zadarmo – navíc jen na soupisce, to je pak drahý luxus. Na Spartě už ale radši nechtějí lákat na brzký návrat šestatřicetiletého záložníka.

„Nerad bych spekuloval. Bavili jsme se o tom, že bychom možná na přelomu ledna mohli vědět víc a že by to možná mohl být termín, kdy by Tomáš mohl začít pracovat s týmem, ale uvidíme,“ neslibuje Požár.

Sparťané tak bez Rosického absolvují minimálně podstatnou část přípravy na jaro, které jako jediní z českých zástupců rozehrají na dvou frontách – v Evropské lize a pak samozřejmě také v domácí soutěži, kde mají ze třetího místa co dohánět.

Kapitán David Lafata vysvětluje, co se musí stát, aby Pražané – třeba už s Rosickým v sestavě – sezonu zakončili ziskem mistrovského titulu.

„Museli bychom všechno vyhrát a Plzeň se Slavií by musely zaváhat. Ztráta na Plzeň je velká, ale vypadá to tak, že letos bude hrát o titul víc mužstev, takže by to ještě mohlo být zajímavé,“ věří Lafata.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme