Klymčiw na Dakaru upadl na ledu. Někdy se podmínky neslučují se závoděním a bezpečností, řekl

Ondřej Klymčiw je na Rallye Dakar nejrychlejší z českých motorkářů, přestože má ještě stále v hlavě svůj loňský těžký dakarský pád, při kterém si vážně poranil kyčel i pánev. Tentokrát znovu spadl z motorky, a to paradoxně ledu. V závodě ale pokračuje, na rozdíl od Josefa Macháčka, který po nehodě na čtyřkolce z Dakaru odstoupil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Klymčiw na Dakaru trochu zmrzlý po závodu v horách

Ondřej Klymčiw na Dakaru trochu zmrzlý po závodu v horách | Foto: Ondřej Klymčiw Official

Josef Macháček skončil po pádu ve čtvrté etapě, při němž si vykloubil rameno a poranil nohu. Motorkář Ondřej Klymčiw měl nehodu o den později, když mu motocykl podklouzl na ledu.

„Padaly kroupy, déšť, byl extrémně silný vítr. Byly napadané asi tři nebo čtyři centimetry krup. Ty roztály a slily se v ledovou plochu. Asi ve stokilometrové rychlosti jsem z motorky ošklivě vystoupil a praštil se do hlavy. Asi po dvou vteřinách už jsem zase věděl, kde jsem, tak jsem skočil na motorku, ale měl jsem strašně zmrzlé ruce. To je Dakar,“ popsal Radiožurnálu Klymčiw.

Zároveň podotkl, jak nevyzpytatelný a nebezpečný Dakar je. „Musí se bojovat, i když v tu chvíli člověk ví, že je to naprostý nesmysl, že jsou to podmínky naprosto neslučující se se závoděním a s bezpečností,“ řekl český motorkář.

Pilot kamionu Tatra Martin Kolomý nabral v etapě více než hodinovou ztrátu, přišel o druhé místo v průběžném pořadí a klesl až na 13. pozici. Nejvýše z Čechů je nyní jedenáctý Aleš Loprais se ztrátou necelých 37 minut na vedoucího Rusa Dmitrije Sotnikova.

Jan Říha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme