Skryje mají zvláštní auru a nejkrásnější hvězdy, tvrdí Jitka Zelenková

7. leden 2017

Mít, někde mít svůj kout a s krásnou vyhlídkou. Z ní vidět říční proud a snad růži za zídkou. Kdo zpívá tenhle text, asi uhodnete celkem hravě. Písnička patří mezi největší hity zpěvačky Jitky Zelenkové. A necitujeme z ní jen tak náhodou. Jitka v pořadu Tady to znám prozradila, kde je její milovaný kout. Jsou to Skryje na Rakovnicku.

„Neuvěřitelná příroda, ty kopce, ty barvy! Žije tady taky spousta dobrých lidí. Je to opravdu kouzelné místo a je plné nádherných hvězd. Tady jsou opravdu nekrásnější!“ Tomu se říká vyznání! A i moderátor Pavel Vítek může potvrdit, že když Jitka o Skryjích v našem studiu mluvila, zářily jí oči štěstím.

Malou vesničku na Rakovnicku si vybrali její rodiče, protože si tady postavili chatu. Jitka ji později zdědila. A za ty roky objevila místa, která má opravdu ráda. „Krásná je třeba cestička směrem ke hřbitovu. Zastavím se tam na lavičce, třeba si to za soumraku i vyfotím. Je to pro mě zvláštním způsobem romantické.“

Ráda navštěvuje i místní kozí farmu, což potvrzuje majitelka farmy Pavlína Jirsová. „Chodí sem často. A co si kupuje? Co by si tak mohla kupovat na kozí farmě? Přece kozí sýry!“ A právě tuto pochoutku si Jitka nemůže vynachválit. „No to je mňam! Já to ani neumím popsat. Sýry tady dělají takovou technologií, že to nemá tu kozí pachuť.“

Jitka má ale k Rakovnicku i další vazby, dokonce starší. Jako malá holčička bydlela přímo v Rakovníku. Od pěti let se o ni totiž starali prarodiče. „Babička s dědou byli úžasní lidé, kteří mě měli rádi nádhernou láskou, to ve mně zůstane navždycky uložené,“ přiznává. V Rakovníku žila skoro do svých dvanácti let, pak se stěhovala na chvíli do Prahy a pubertu prožila s tatínkem v Poděbradech. „Já jsem byla putovní dítě,“ směje se slavná zpěvačka.

Pavel v pořadu Tady to znám překvapil Jitku Zelenkovou taky kvízem. Věděla třeba, co mají Skryje ve znaku? Poslechněte si celý rozhovor!

autor: sap
Spustit audio