Čechům se letos otevře 17 kilometrů dálnic. To nestačí, tvrdí ÚAMK

Resort ministerstva dopravy od nového roku přichystal otevření tří vylepšených úseků dálnice D1. Řidiči budou moci navíc nově využít úplně nové obchvaty. Doprava se tak výrazně zrychlí a podle ministra dopravy Dana Ťoka budou letos dokončeny i některé významné stavby silnic prvních tříd.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dálnice D3

Dálnice D3 | Foto: Michaela Vydrová | Zdroj: Český rozhlas

Řidiči budou moci využívat 17 kilometrů nových dálnic. Podle Ústředního automotoklubu to ale nestačí. Podle něj je potřeba stavět víc nových úseků.

Řidiči se letos nově projedou po dálnici D11 v úseku Osičky - Hradec Králové, dokončena bude například i dálnice D3 mezi Veselím nad Lužnicí - Bošilcem a Borkem.

Nově bude připraven obchvat Třince na silnici I/11. Jeho stavbu by silničáři měli dokončit v říjnu. Ulevit by se podle Ťoka mělo řidičům taky na silnici I/3 mezi Mirošovicemi a Benešovem.

Kromě otevírání nových úseků silnic a dálnic chce letos ministerstvo dopravy postupně zahájit práce na zhruba 16ti nových úsecích. Silničáři začnou pracovat například na trase dálnice D11 mezi Hradcem Králové a Jaroměří a taky na klíčové části D35tky od Opatovic k Vysokému Mýtu. Loni resort investoval do nových staveb rekordní 2, 1 miliardy korun. V tomto roce by částka mohla být ještě vyšší.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme