Pastrňák už se farmy bát nemusí. Chtělo by to sérii, hledá útočník Bostonu cestu do play-off

Podle papírových předpokladů by Boston v NHL neměl mít problémy s postupem do vyřazovacích bojů, jenže Medvědi se v aktuální sezoně zasekli a aktuálně jsou mimo postupové pozice. V posledních zápasech se zasekla i střelecká forma Davida Pastrňáka. Český mladík ale věří, že se sezonu povede ve druhé půlce zachránit. V Massachusetts by rád podepsal i další smlouvu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák vstřelil už svůj 9. gól v sezoně

David Pastrňák vstřelil už svůj 9. gól v sezoně | Zdroj: Reuters

„Vždycky může být líp. Poslední dobou se nám moc nedaří, musíme začít sbírat body. Tabulka je hrozně nabitá, týmy jsou o bod vepředu, o bod vzadu. Musíme začít víc vyhrávat, chceme šňůru výher,“ přál by si útočník Bostonu David Pastrňák.

Přehrát

00:00 / 00:00

Oba Davidy z Bostonu si pozval k mikrofonu reportér ČRo František Kuna

Třeba jako se to povedlo Columbusu? U vás je to po dvou třech zápasech, ale nic delšího.

Takové zápasy vždycky pomůžou týmu v sebevědomí, do týmu to přinese i trošku klidu. Nám se tak nedaří, tak bychom určitě byli rádi, ale každá šňůra začíná prvním zápasem.

Jak se daří vám? Začátek byl střelecky super, teď se to trošku zadrhlo.

Měl jsem problém se zraněním, musel jsem jít na operaci. Ale poslední dobou už se cítím zase dobře. Pořád je co zlepšovat, každý den na sobě makám a snažím se být lepší. Sezona je dlouhá a každý hráč zažije pár zápasů, kdy se mu střelecky nedaří.

Jak vám pomáhá, když už nad sebou nemáte strašáka přesunutí na farmu?

Už jsem tu třetím rokem, tak mám v týmu jinou roli. Nejvíc mi to pomáhá v sebevědomí, můžu se soustředit na to, abych se zlepšoval v tom, v čem jsem nejslabší. Dává mi to klid a jediné, na co se soustředím, je, abychom se dostali do play-off.

Po sezoně vám končí smlouva. Co bude dál?

To kdybych věděl… Určitě bych tady chtěl podepsat další, ale na to je brzo. Je teprve půlka sezony a chci soustředit, abychom postoupili.

František Kuna, VM Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme