Mráz v Evropě zabil desítky lidí. Nejhůř je na tom Polsko

Kvůli arktickým teplotám zemřely v Evropě desítky lidí. Mráz zabíjel ve Francii ale také v jižní Itálii. Silné sněžení komplikuje dopravu také na Balkáně a v tureckém Istanbulu. Největší počet obětí zatím hlásí Polsko, kde od začátku roku zemřelo kvůli mrazivému počasí 12 lidí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

mráz, sníh, zima, zimní krajina, hory, zasněžená krajina

mráz, sníh, zima, zimní krajina, hory, zasněžená krajina | Foto: CC0 Public domain, Fotobanka Pixabay

Lidé umírali hlavně při autonehodách. Kvůli vydatnému sněžení a tuhým mrazům namrzaly silnice. „Za posledních 24 hodin jsme řešili dvě desítky nehod. Zemřeli čtyři lidé a 27 jich je zraněných,“ zpodrobňuje Dawid Marcianiak z polského policejního ředitelství.

Velké mrazy mohou způsobit i vážné zdravotní komplikace

Číst článek

Policisté našli také několik umrzlých lidí bez domova. „Hlídkujeme v místech, kde bezdomovci přespávají. Pomáháme jim a posíláme je do záchytných center,“ dodává Marcianiak.

Teploty v Polsku tento týden klesly až k mínus 21 stupňům. Jinde v Evropě byly mrazy ještě vydatnější. Třeba v Moskvě za sebou mají nejmrazivější pravoslavné Vánoce za posledních 120 let. Teploty tam klesly až na mínus 30 stupňů.

Martin Balucha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme