Při útoku v iráckém Bagdádu zemřelo nejméně třináct lidí. Padesát je zraněných

Nejméně třináct mrtvých a padesát zraněných si vyžádal dnes ráno ve východní části Bagdádu výbuch nálože v automobilu, kterou odpálil sebevražedný atentátník. K atentátu se přihlásil takzvaný Islámský stát. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na policejní a lékařské zdroje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výbuch na zeleninovém trhu v Bagdádu si vyžádal nejméně třináct  životů a padesát raněných

Výbuch na zeleninovém trhu v Bagdádu si vyžádal nejméně třináct životů a padesát raněných | Zdroj: Reuters

Terčem útoku byl zeleninový trh ve čtvrti Džamila, kterou převážně obývají šíité, dodala agentura. „Trh je častým terčem bombových útoků. Přesto tu není žádná hlídka ani žádné kontrolní stanoviště,“ sděluje jeden ze svědků bombového útoku. Podle iráckého ministerstva vnitra policisté na podezřelý vůz několikrát vystřelili. Řidič potom auto odpálil.

Dvojitý pumový útok na tržišti v Bagdádu. Zemřelo nejméně 28 lidí

Číst článek

K útoku se přihlásil na internetu Islámský stát (IS). V posledních letech jsou útoky vesměs dílem jeho ozbrojenců, kteří vyznávají sunnitskou verzi islámu a kteří šíity označují za heretiky.

IS se marně snaží údery na civilní cíle v hlubokém iráckém zázemí oslabit ofenzívu proti Mosulu na severu země, které je jeho hlavní baštou v zemi. Irácká armáda s podporou USA dobývá Mosul od poloviny října.

Naposledy se irácká metropole stala cílem podobného útoku 31. prosince, kdy při dvojím výbuchu zahynuly tři desítky osob a více než 50 jich utrpělo zranění.

ČTK, Martin Balucha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme