Londýnské metro ochromí stávka zaměstnanců. Do ulic musí víc autobusů

V neděli večer vstoupila část zaměstnanců londýnského metra do stávky, která ochromí prakticky celou síť podzemní dráhy. Dopravní podnik Londýna posílil autobusové spoje a do ulic vyslal dopravní koordinátory.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stávka zaměstnanců londýnského metra

Stávka zaměstnanců londýnského metra | Zdroj: Reuters

Cestující musí počítat se značnými komplikacemi. Začátek protestu byl stanoven na 18 hodin místního času a podle BBC některé stanice ukončily provoz už dříve. Transport of London, která metro provozuje, očekává obnovení normálního provozu v úterý ráno.

Služby jsou velmi omezené. Klíčové stanice jako například Victoria, King’s Cross, Waterloo nebo London Bridge budou bez vlaků.

Stávku svolaly dva odborové svazy poté, co selhala jednání o počtech pracovníků ve stanicích kvůli plánům na uzavírku některých staničních přepážek s prodejem lístků.

Sadiq Khan, starosta Londýna, označil stávku za zbytečnou a i přes poslední neúspěšné jednání, které mělo stávku zastavit, nařídil pokračovat v rozhovorech. Odboráři tvrdí, že záměr podniku uzavřít některé prodejny lístků představuje bezpečnostní riziko pro cestující.

Stávka zaměstnanců londýnského metra | Foto: Reuters

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme