ČSSD je prolezlá korupcí a míří na politické dno, tvrdí poslankyně Nytrová. Ze strany vystoupila

Poslankyně Pavlína Nytrová vystoupila k polovině loňského prosince z ČSSD. K odchodu jí vedlo fungování strany, která je podle ní prolezlá politickou korupcí od okresní až po celostátní úroveň. Poslankyně na sebe nejvíc upozornila loni v létě při debatě o novele o registrovaném partnerství, kdy mimo jiné řekla, že se homosexuálové budou snažit legalizovat sex s dětmi. Poslankyní chce zůstat až do voleb.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavlína Nytrová

Pavlína Nytrová | Foto: ČSSD

Nytrová v prohlášení uvedla, že o svém kroku v úterý informovala předsedu strany a premiéra Bohuslava Sobotku.

„Hlavním důvodem jsou podivné způsoby, styl a nekalé praktiky, které v posledních letech bují v sociální demokracii," napsala. Ve straně je podle ní politická korupce na všech úrovních. Projevuje se například "trafikami" i podporou lidí, kteří v zastupitelstvech hlasují často v neprospěch voličů, vysvětlila.

Poslankyně v prohlášení upozornila na několik problémů ve Frýdku-Místku, kde chtělo podle ní vedení města prosadit neveřejné tajné hlasování zastupitelstva či dochází k účelovému vzniku placených pozic předsedů výborů.

Registrovaní partneři nabourávají chod celé společnosti, říká poslankyně Nytrová z ČSSD

Číst článek

„Přestože jsem na popsané nešvary několik let opakovaně poukazovala, situace ve straně se nezměnila. Nekalé praktiky ji stále poškozují, ztrácí své voliče a pomalu a jistě se řítí na samotné politické dno," uvedla Nytrová.

Poslankyně se v loni přes Sobotkovu výzvu za svá slova o homosexuálech neomluvila. Novinářům řekla, že její formulace sice byla tvrdá, ale že si za ní stojí. Chtěla podle svých slov upozornit na ohrožení tradiční rodiny. Zvýšený výskyt pedofilie a drogových a alkoholových závislostí u homosexuálů podle ní prokazují studie.

„Já to beru na vědomí," uvedl šéf poslanců ČSSD Roman Sklenák. Dodal také, že pokud bude poslankyně jednat v souladu se závěry klubu, nevidí důvod k jejímu odchodu z něj.

„Druhá věc jsou její ostrá vyjádření. Pokud by to takhle pokračovalo, tak bych měl problém s ní takto spolupracovat," řekl Sklenák. O svých podezřeních by Nytrová podle šéfa poslanců ČSSD měla buď informovat policii, nebo s podobnými prohlášeními přestat.

Předseda rozpočtového výboru Václav Votava by pak považoval za slušnost, kdyby o svém rozhodnutí informovala napřed ostatní poslance.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme