Magistrála bude o prázdninách rozkopaná, opravám se nevyhne ani Karlovo náměstí, Nuselský most nebo Branická ulice

Komplikace spojené s opravou desítek komunikací v letošním roce potrápí řidiče v Praze. Opravy se chystají v místě mimoúrovňové křižovatky U Bulhara, na Karlově náměstí, na nábřeží Kapitána Jaroše nebo v části Koněvovy a Patočkovy ulice.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karlovo náměstí, uzavírka, dopravní omezení

Karlovo náměstí, uzavírka, dopravní omezení | Foto: Filip Jandourek

„Největší obavy máme z oprav kolem magistrály, především se jedná o frézování vozovky na křižovatce U Bulhara, která se navíc uskuteční v době od srpna do října. To bude nepříjemné,“ řekl náměstek primátorky Petr Dolínek.

Od července do konce roku potrvá oprava Karlova náměstí a dotkne se i přilehlé Žitné, Ječné a Resslovy ulice. Rekonstrukce komunikace na Praze 2 by měla dopravu komplikovat zhruba stejně jako loňské opravy Korunovační ulice v Praze 6.

Až do října bude pokračovat oprava Nuselského mostu. Protihluková opatření budou dělníci instalovat od února v ulici 5. května v úseku mezi ulicemi Michelská a Vyskočilova.

Definitivní uzavírka čeká od září Koněvovu ulici v Praze 3 na jeden měsíc. Půjde o úsek mezi ulicemi Jana Želivského a Rečkova. Oprava silnice v části Branické ulice v Praze 4 začne v březnu a potrvá až do konce roku.

Jedním pruhem bude veden provoz na dvou úsecích Patočkovy ulice - od července do konce roku mezi Brusnicí a Střešovickou ulicí a od srpna do října mezi Bělohorskou ulicí a ulicí Pod Královkou.

Nábřeží Kapitána Jaroše bude po etapách uzavíráno od června do konce září v úseku od Letenského tunelu až po ulici Dukelských hrdinů. Méně hlučný asfalt budou dělníci během letních prázdnin pokládat v ulici V Holešovičkách v úseku ulic Zenklova a Kubišova.

Opravy se dočká i ulice U Seřadiště v Praze 10. Praha chystá i opravu mostu pro pěší u stanice metra B Nové Butovice. Kromě oprav kanalizací a vodovodů půjde o investice za tři miliardy korun.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme