Slovenský herec Milan Kňažko postřelil lupiče ve své vile

Kolem půl druhé ráno ve středu vyjížděla hlídka slovenské policie do Havlíčkovy ulice k vile Milana Kňažka. Ten údajně zpozoroval ve svém domě zloděje a dvakrát po něm vystřelil. Jednou lupiče zasáhl do dolní končetiny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Kňažko jako Shylock, Divadlo Na Jezerce

Milan Kňažko jako Shylock, Divadlo Na Jezerce | Foto: Divadlo Na Jezerce, Ivan Kahún

I přes zranění se pachatel snažit utéct z vily. S sebou si odnášel peníze a zlaté šperky. Policie ho ale zadržela ještě v zahradě Kňažkovy vily. Následně byl pachatel převezen do nedaleké nemocnice, kde podstoupil operaci. Jeho stav by ale neměl být vážný, přesto je pod dohledem lékařů.

Samotný Milan Kňažko se k celému incidentu nechtěl vyjadřovat. Potvrdil sice, že se celá událost odehrála, ale odmítl cokoliv jiného komentovat kvůli probíhajícímu policejnímu vyšetřování.

Milan Kňažko měl u sebe zbraň drženou legálně. Všechno zatím nasvědčuje tomu, že Kňažko se nechoval nijak protiprávně. Naopak jeho zákrok by se dal vztáhnout na slovenský zákon, který občany opravňuje k použití legálně držené zbraně ve chvíli, kdy někdo vnikne do jejich obydlí, nebo také v rámci nutné obrany.

Jiná situace by nastala v případě, že by Kňažko dotyčného pachatele zastřelil. Jednalo by se o nepřiměřenou obranu.

Milan Kňažko kromě herectví v minulosti zastával i pozici ministra zahraničí nebo ministra kultury. Neúspěšně kandidoval i na slovenského prezidenta nebo bratislavského primátora. Kňažko v roce 1989 vrátil ocenění zasloužilý umělec na výraz nesouhlasu s politikou tehdejšího režimu.

Pavlína Nečásková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme