Útočnice ze Smíchova zůstane ve vazbě. Mohla by se skrývat, zdůvodnil soud

Pražský městský soud prodloužil vazbu pro ženu, která údajně vraždila loni v nákupním centru na pražském Smíchově. Podle soudu by se mohla skrývat nebo by mohla dál páchat trestnou činnost. Hlavní líčení má být začátkem března.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pražský městský soud prodloužil vazbu pro ženu, která údajně vraždila loni v nákupním centru na pražském Smíchově

Pražský městský soud prodloužil vazbu pro ženu, která údajně vraždila loni v nákupním centru na pražském Smíchově | Foto: Iveta Vávrová | Zdroj: Český rozhlas

Třiatřicetiletá žena čelí obžalobě z červencové vraždy a také z pokusu o vraždu dívky v kavárně, který se odehrál o dva týdny dříve. Hrozí jí až doživotní vězení.

Žena trpí podle soudních znalců útočným a nekrofilním sadismem. Její rozpoznávací a ovládací schopnosti to ale podle nich neovlivnilo. Její obhájce nechtěl tyto informace komentovat.

Policistům už dříve přiznala, že do obchodního domu přijela s úmyslem vraždit. Přitom ten den ji propustili lékaři z psychiatrické nemocnice v Bohnicích, kde byla dobrovolně kvůli incidentu v kavárně.

Do léčebny ji tehdy přivezla policejní hlídka, lékaři ale od policistů nedostali informace o útoku. Generální inspekce bezpečnostních sborů kvůli tomu dva policisty později obvinila ze zneužití pravomoci.

Postup léčebny prošetřovala expertní komise, která dospěla k závěru, že lékaři nepochybili - chyba nastala v komunikaci mezi policisty, záchranáři a lékaři.

Iveta Vávrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme