Nejprve prudký déšť, teď horka. Jako černá a bílá, přirovnal Klymčiw podmínky po životní etapě

Český motorkář Ondřej Klymčiw zajel na Rallye Dakar životní etapu. Ještě v polovině trati byl druhý. Nakonec si dojel pro výborné deváté místo a posunul se na třináctou pozici celkově. Desátá etapa přitom byla nejtěžší z celého letošního ročníku nejen kvůli vysokým teplotám a navigačnímu labyrintu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Klymčiw je nejlepším českým motorkářem

Ondřej Klymčiw je nejlepším českým motorkářem | Foto: Ondřej Klymčiw Official

Zatímco devátou etapu organizátoři kvůli obrovským průtržím mračen a sesuvům půdy zrušili, ta desátá se najednou jela za velmi vysokých teplot.

„Byla jednou z nejtěžších, které jsem jel. První polovina, asi 254 kilometrů, to bylo peklo. Jak navigační, tak i co se týče terénu, vysoké teploty,“ hodnotil motorkář Ondřej Klymčiw.

Přehrát

00:00 / 00:00

První polovina deváté etapy, asi 254 kilometrů, to bylo peklo, hodnotil motorkář Ondřej Klymčiw

Ten v závodu nasadil ďábelské tempo, na prvním měřeném bodu byl druhý a udržel se až do poloviny trati. Přesto dělal chyby, asi na deset minut zabloudil.

„Navíc jsem měl poměrně velký pád v řece, ohnul jsem řídítka a zasekl se mi plyn. Přišla obrovská horka, jelo se v písku, byl to velmi náročný terén a těžká navigace. Dakarská etapa jak se patří,“ pokračoval Klymčiw.

Rozdíly mezi etapami přirovnal k černé a bílé. Terén proschl a klouzal. „To bylo velmi nebezpečné. Člověk navíc musí opravdu dodržovat pitný režim. Já jsem po dojezdu cílem potkal Štefana Svitka na zemi,“ dodal český motorkář, který nakonec skončil devátý.

Závodníky v závěrečných dnech letošního Dakaru čekají ještě dvě poslední etapy na území Argentiny.

Jan Říha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme