Školačka z Ústecka je třetí den nezvěstná. Policisté se psy pátrají v místě jejího bydliště

Policisté třetím dnem intenzivně pátrají po dvanáctileté školačce z Ústí nad Labem. Dívka odešla ve středu ráno do školy, kam už ale nedorazila. Od té doby o sobě nikomu nedala vědět.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dívka z Ústecka je třetí den nezvěstná. Policisté se psy začali pátrat v místě jejího bydliště

Dívka z Ústecka je třetí den nezvěstná. Policisté se psy začali pátrat v místě jejího bydliště | Foto: Gabriela Hauptvogelová | Zdroj: Český rozhlas

Policisté včetně psovodů si oblast činžovních domů rozdělili a okolí procházejí po skupinách.

„Mají lopaty na odklízení sněhu, nahlížejí pod keře, do kanálů a jímek. Zkoušejí také, jestli jsou zamčené místní kůlny,“ hlásí reportérka Českého rozhlasu Gabriela Hauptvogelová.

V pátrání jim pomáhá 10 dobrovolníků z vojenského útvaru. Další lidé nejsou podle policistů v tuto chvíli potřeba. Kriminalisté také prověřují informace od asi dvou desítek lidí, které se jim ozvaly.

Po 12leté školačce pátrají policisté na Ústecku od středy, kdy její zmizení oznámila matka. Hubená dívka je 155 až 160 cm vysoká. Má hnědé, lehce zvlněné vlasy na ramena a nosí brýle s fialovými obroučkami.

Dívka odešla z domova a do školy, kterou pravidelně navštěvuje, už nedorazila a ani o sobě nepodala žádnou zprávu. Její mobilní telefon je nedostupný. V minulosti nebyla pohřešována.

Policie pátrá po dívce z Ústecka | Foto: Policie ČR

Na sobě měla v době odchodu prošívaný kabát délky ke kolenům a tmavé kozačky s bílou kožešinkou. S sebou měla růžový školní batoh značky Nike.

Kriminalisté i nadále žádají veřejnost o pomoc. Policie přijímá možné informaci na lince 158 nebo na jakékoli policejní služebně. Kvůli případu na lince 158 také speciální call centrum. Informace z něj obratem dostává zvláštní pracovní tým, který pátrání po dívce zastřešuje.

Policie vyhlásila pátrání po dívce v kategorii Dítě v ohrožení, což je Národní koordinační mechanismus pátrání po pohřešovaných dětech. Funguje jako systém včasného varování v případech, kdy může být v ohrožení život nebo zdraví pohřešovaného dítěte. Jeho cílem je především zrychlit pátrání a předávání informací.

Dívka z Ústecka je třetí den nezvěstná. Policisté se psy začali pátrat v místě jejího bydliště | Foto: Gabriela Hauptvogelová

Dívka z Ústecka je třetí den nezvěstná. Policisté se psy začali pátrat v místě jejího bydliště | Foto: Gabriela Hauptvogelová

Gabriela Hauptvogelová, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme