Tlusté veverky útočí. V Anglii řeší problém s nenasytnými hlodavci

Obtloustlé veverky jsou stále nenasytnější. Park v britském Cornwallu řeší zvláštní problém. Tamní veverky jsou tlusté a ještě kvůli jídlu útočí na místní děti. Příčinou je teplá zima a rozmazlování hlodavců během Vánoc.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

veverka, park

veverka, park | Foto: Fotobanka Pixabay

Nenasytní hlodavci jsou už na první pohled o něco tlustší. Za zvětšením jejich objemu podle všeho stojí především mírná zima. Díky ní si veverky v Cornwallu mohly hojně dopřát zbytků potravy, kterou našli na nepromrzlé půdě.

Zvýšený veverčí apetit ovšem vede až ke zvířecí agresi. Návštěvníci Tehidy Country parku v hrabství Cornwall se nyní musejí potýkat s jakousi zvířecí šikanou.

Vědci vzkazují: Mluvte na štěňata jako na děti. Líbí se jim to

Číst článek

Tamní veverky návštěvníky štípají a kousají a doufají, že jim lidé zanechají část svého jídla, které s sebou nesou.

Deník The Telegraph popisuje příběh malého chlapce, který chtěl nakrmit jednu roztomilou veverku. V tu chvíli ale ze křoví přiběhlo dalších šest hlodavců a nepříjemně mu pokousalo ruku. Tříletý chlapec musel být dokonce odvezen do nemocnice na vyšetření.

„Byla tam pouze jedna veverka, kterou můj syn krmil jako obvykle. Najednou se jich objevilo dalších šest a slyším křik. Podívám se a z jeho ruky tekla krev,“ popsala situaci matka tříletého Finleyho.

Veverky nepřezimují, ale do chladných zimních měsíců nabírají na váze, aby je tuk přes zimu udržel v teple. Naroste jim i větší kožich, čímž se opticky ještě zvětší.

Veverky v Tehidy ovšem nahradily svou „techniku přežití“ jídlem na úrovni obvyklých letních měsíců. Podle britských expertů jsou tak místní veverky kvůli překvapivě teplému počasí tlustší než obvykle a vybudovaly si děsivou pověst.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme