McDonald's reaguje na protesty věřících: přichází s 'Mc Vatican', aby nasytil hladové

McDonald's nasytí vatikánské bezdomovce. Menu s přezdívkou 'Mc Vatican' bude rozdávat lidem bez domova každé pondělí. Řetězec rychlého občerstvení tak reaguje na protesty místních, kterým se umístění pobočky kousek od sídla Papeže nezamlouvalo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tabulka s upozorněním na restauraci McDonald's pár kroků od Vatikánu

Tabulka s upozorněním na restauraci McDonald's pár kroků od Vatikánu | Zdroj: Reuters

Kontroverzní pobočka se po dohodě s místní charitou rozhodla pomoci vatikánským bezdomovcům tím, že jim bude rozdávat oběd. Od 16. ledna každé pondělí rozdá 1000 balíčků s jídlem. Takzvaný 'Mc Vatican' - jak byl projekt vtipálky přejmenován – bude obsahovat dvojitý cheeseburger, kousky jablka a lahev s vodou, píše web Vatican Radio.

McDonald's otevřel restauraci těsně u hranic Vatikánu. Protestují prodejci i kardinálové

Číst článek

Lucia Ercoli, ředitelka místní charity, uvedla, že je se spolupráci s McDonald's velmi spokojená. Charita navíc už několik let spolupracuje také se svatým stolcem, který financuje tamní bezdomovecké komunitě lékařskou péči.

Pobočka rychlého občerstvení byla ve Vatikánu otevřena na počátku tohoto roku i přes protesty z řad místních obyvatel a prelátů, kteří považovali její umístění zhruba dvě stě metrů od vstupu na vatikánské Svatopetrské náměstí za nevhodné.

ph Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme