Nezapiješ, nevyhraješ. Biatlonisté slaví medailová umístění cestou do Itálie

S německým Ruhpoldingem se čeští biatlonisté rozloučili stylově. Gabriela Koukalová si odnesla další medaili, Michal Krčmář naopak svoji vůbec první, Eva Puskarčíková skončila šestá. V týmu trenéra Ondřeje Rybáře je teď veselo a zůstane to tak i během přesunu do Anterselvy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Puskarčíková, Gabriela Koukalová a další členové českého týmu po posledním závodě v Ruhpoldingu

Eva Puskarčíková, Gabriela Koukalová a další členové českého týmu po posledním závodě v Ruhpoldingu | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

„Na pódiu jsem dostala velký dvoulitrový šampus a Bimbo (Michal Krčmář, pozn. red) taky, takže věřím, že to bude dostatečná odměna pro celý tým. Možná nám bude stačit jen jedna láhev, protože toho u nás moc nevypijeme,“ plánovala Gabriela Koukalová po posledním dnu závodů v Ruhpoldingu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští biatlonisté se přesouvají do Anterselvy, v patách jim je reportér ČRo David Nyč

„Ale musíme to odbouchnout. Nezapiješ, nevyhraješ. Myslím, že kdybychom výsledky, které jsme dělali, nezapili, bylo by to skoro rouhání. Musíme se radovat z každého úspěchu a musíme se snažit jet na vlně,“ usmívá se vedoucí závodnice Světového poháru.

Venku už se setmělo, ale v buňce českého týmu se svítí a Vojtěch Prášil i další servismani mají napilno. „Musíme zabalit všechny lyže, aby byly připravené na transport, pak i naše stoly a všechno to naházet do auta,“ vysvětluje během balení český servisman.

Jenže když se balí lyže, které dovezly české reprezentanty až k medailím, jde prý práce lépe od ruky. Z Ruhpoldingu do italské Anterselvy to navíc není daleko.

„Naštěstí je i krátká cesta, Anterselva je krásné místo, nádech mu dodává i jeho okolí. Rozhodně se na další štaci těším. Když člověk uspěje v závodě, únava odchází dvakrát rychleji,“ říká s bronzovou medailí na krku Michal Krčmář.

Biatlonisty od čtvrtka do neděle čekají v Itálii vytrvalostní závody, závody s hromadným startem a štafety.

David Nyč, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme