Rosický: Cítím, že do nároďáku už nepatřím. První zápas jara chce stihnout

Tomáš Rosický už nebude hrát za fotbalovou reprezentaci. Výjimku by udělal jen v případě, že by se sám dostal do výborné formy a národní tým do personální nouze. Řekl to při pondělním setkání s novináři. Naopak za Spartu chce její záložník po dlouhém zranění nastoupit nejlépe hned v prvním zápase jarní části sezony - v polovině února v Evropské lize proti Rostovu. Po prvním soustředění ve Španělsku Rosický cítí, že by to mohlo vyjít.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Rosický

Tomáš Rosický | Zdroj: ČTK

„Cítím, že do nároďáku už nepatřím. Konec jsem neoznámil jen proto, že jsem nevěděl, jestli budu pokračovat, tím myslím po Euru. Ani teď to neudělám. Z důvodu, že kdybych se eventuálně dostal do nějaké velmi dobré formy a kluci by měli problém sestavit mančaft, tak jako nějakou výpomoc asi jo,“ řekl bývalý reprezentační kapitán, v jakém případě by mohl reprezentační dres ještě obléknout.

Soustředění fotbalové Sparty ve Španělsku zvládnul podle plánu. Na podzim zraněný záložník doufá, že mu zdraví umožní nastoupit do prvního jarního zápasu pražského klubu - v polovině února v Evropské lize v Rusku proti Rostovu na Donu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Schválně co se vám vybaví, když se řekne Tomáš Rosický... Kromě nápaditých přihrávek a ladného pohybu po trávníku to zřejmě budou i zranění

„To je náš cíl, abych byl první soutěžní zápas připravený. Poslední dny to vypadá dobře, pustí mě to do sprintu do všeho. Samozřejmě musíme pomalu přidávat, některé věci zvládám s týmem, ale samozřejmě mi to bude chvíli trvat. Hlavně teď, když jsme se vrátili a nemáme prostor trénovat na normální trávě,“ vysvětluje Rosický.

Návrat na hřiště plánoval už dříve, ale jeho prognóza se neustále a měnila. „Mám jiné hojení než každý jiný člověk. O tom si ale promluvíme jednou, až bude konec,“ dodal. A o konci kariéry také přemýšlel, nicméně rozhodl se pokračovat dál.

„Konec vám vždycky bleskne hlavou. Ale když něco začnu, tak to chci dokončit. Kdybych se na to vybodnul, bylo by to to nejjednodušší, co bych mohl udělat. Slíbil jsem, že se vrátím, a chci to dodržet.“

Šestatřicetiletý záložník odehrál v reprezentaci celkem 105 zápasů a v historické tabulce mu patří třetí místo za Karlem Poborským (118) a Petrem Čechem (124).

Jan Kaliba, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme