Třetí kolo Australian Open si zahraje Berdych i Kristýna Plíšková

Do třetího kola grandslamového Australian Open poprvé postoupila tenistka Kristýna Plíšková, která si poradila se sedmadvacátou nasazenou Rumunkou Irinou Beguovou 6:4 a 7:6. V cestě do šestnáctky nejlepších jí bude stát světová jednička a obhájkyně titulu Němka Angeligue Kerberová. Tomáš Berdych porazil Američana Ryana Harrisona 6:3, 7:6 a 6:2 a taktéž postoupil do třetího kola.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Kristýna Plíšková

Česká tenistka Kristýna Plíšková | Zdroj: Reuters

„Určitě k poražení je. Ona není hráčka, jak za dob Sereny, která by válcovala všechny, to asi ne. Viděla jsem pár zápasů, není úplně ve své kůži, ale myslím si, že kolo od kola jí bude sebevědomí růst, je velká bojovnice,“ říká Kristýna Plíšková. Kerberová dnes slaví devětadvacáté narozeniny a po vítězné bitvě s Carinou Witthöftovou 6:2, 6:7 a 6:2 děkovala fanouškům, kteří jí zazpívali blahopřání.

Tomáš Berdych strávil na kurtu dvě hodiny a pět minut. Nejvyrovnanější byla druhá sada, kterou vyhrál v tie-breaku poměrem 8:6. Ve třetím setu ztratil jedno podání, ale s přehledem zvítezil. Jeho dalším soupeřem bude sedmnáctý nasazený Švýcar Roger Federer, který vrátil po zranění a Noahem Rubinem si poradil 7:5, 6:3, 7:6.

Přehrát

00:00 / 00:00

Někteří špičkoví tenisté se soustředí jen na singl a čtyřhru na grandslamových turnajích vůbec nehrají

Změna herního stylu

„Není to lehký los. Porazil mě v New Yorku, ve Wimbledonu i na olympiádě a rád by mě porazil i tady. Je to skvělý hráč, líbí se mi, jak hraje. Bude to těžké,“ řekl Federer v rozhovoru na kurtu, který svou hru zrychlil, hraje na větší riziko a možná i to přispělo k tomu, že teď už delší dobu nad Tomášem Berdychem vyhrával.

„Těžko říct, myslím, že za těch let je to takové těžké, aby to bylo furt na jednu stranu. Ale jo, nějakým způsobem tu hru změnil, snaží se hrát víc agresivně, víc na riziko, takže se těším. Bude to zajímavé. Myslím, že tam má taky pár věcí, které bude mít ode mě nové,“ věří zase svým změnám, které přišly s novým koučem Goranem Ivaniśevićem Tomáš Berdych.

Deblistky jdou dál

Turnajové dvojky Lucie Šafářová společně s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou postoupily ve čtyřhře do druhého kola, když si poradily s americko-tchajwanskou dvojicí 6:1 a 7:5. Lucii Šafářovou čeká ve čtvrtek dopoledne utkání s Američankou Serenou Williamsovou.

V deblu už dál nepokračuje tenista Radek Štěpánek spolu se svým kanadským kolegou Vaskem Pospisilem. Ve dvou setech podlehli australskému páru Matthew Barton a Matthew Ebden 2:6 a 4:6. Do druhého kola postoupila dvojice Barbora Strýcová a Sania Mirzaová, které porazily pár z Velké Británie Jocelyn Rae a Anna Smith 6:3 a 6:1.

Berdych po utkání na tiskové konferenci oznámil, že se nezúčastní prvního kola Davisova poháru proti Austrálii. Kapitánovi Jaroslavovi Navrátilovi se už předtím omluviliLukáš Rosol a Adam Pavlásek. Ve hře je tedy Radek Štěpánek, Jiří Veselý a premiéru zřejmě zažije Jan Šátral či Zdeněk Kolář.

„Taková je realita. Nic z toho mě nepřekvapilo. Nejsou to informace, které bych předem nevěděl,“ řekl ČTK Navrátil. Dodal, že nominaci oznámí příští týden ve středu. Utkání na stadionu Kooyong v Melbourne se odehraje od 3. do 5. února.

Výsledky tenisového turnaje Australian Open
Muži:
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (10-ČR) - Harrison (USA) 6:3, 7:6 (8:6), 6:2, Wawrinka (4-Švýc.) - Johnson (USA) 6:3, 6:4, 6:4, Lacko (SR) - Sela (Izr.) 2:6, 6:3, 6:2, 6:4, Federer (17-Švýc.) - Rubin (USA) 7:5, 6:3, 7:6 (7:3).
Čtyřhra - 1. kolo:
Barton, Ebden (Austr.) - Štěpánek, Pospisil (12-ČR/Kan.) 6:2, 6:4, Polmans, Whittington (Austr.) - Veselý, Lu Yen-Hsun (ČR/Tchaj-wan) 6:3, 6:2.
Ženy:
Dvouhra - 2. kolo:
Kristýna Plíšková (ČR) - Beguová (27-Rum.) 6:4, 7:6 (10:8), Jankovičová (Srb) - Görgesová (Něm.) 6:3, 6:4, Bouchardová (Kan.) - Pcheng Šuaj (Čína) 7:6 (7:5), 6:2.
Čtyřhra - 1. kolo:
Šafářová, Matteková-Sandsová (2-ČR/USA) - Chia-Jung Chuang, Gibbsová (Tchaj-wan./USA) 6:1, 7:5, Koviničová, Siegemundová (Č. Hora/Něm.) - Voráčová, Schuursová (ČR/Niz.) 6:4, 7:5, Strýcová, Mirzaová (4-ČR/Indie) - Raeová, Smithová (Brit.) 6:3, 6:1.

Jaroslav Plašil, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme