Soud odebral podnikateli Harangozzovi magisterský titul. Práva v Plzni studoval jen dva měsíce a dva dny

Podnikatel Jan Harrangozzo nemá nárok používat magisterský titul z plzeňské právnické fakulty. Rozhodl o tom Krajský soud v Plzni. Podnikatelův právník proti rozhodnutí podá kasační stížnost k Nejvyššímu správnímu soudu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Západočeská univerzita v Plzni

Západočeská univerzita v Plzni | Foto: Monika Červená | Zdroj: Český rozhlas

Univerzita odebrala magisterský titul Harangozzovi v roce 2011. Vysvětlila to tím, že podnikatel vystudoval práva za dva měsíce a dva dny. Standardní doba studia je přitom pět let.

Od té doby se podnikatel s univerzitou soudí. Hájí se tím, že studoval jinou univerzitu a v Plzni dělal jen státnice. „Studoval předtím Vysokou školu podnikatelskou a právní v Praze. Tu studoval pět let. V roce 2005 rozhodnutím univerzita řádným způsobem uznala vykonané zkoušky,“ řekl Harangozzův právník Radek Ondruš.

Vedoucí katedry podezřelý z plagiátorství? Plzeňská práva Vaveru prošetří, zatím má pozastavenou funkci

Číst článek

O tom ale právník západočeské univerzity Jan Rubricius nic neví. „V průběhu toho správního řízení, kdy bylo rozhodnuto o odnětí toho diplomu, tak jsme tuto informaci neměli k dispozici. Pan žalobce s ní nikdy nepřicházel, až v okamžiku, když probíhá soudní řízení, tak on s tou informací přichází,“ vysvětlil Rubricius.

Podnikatel proti rozhodnutí soudu chce podat kasační stížnost k Nejvyššímu správnímu soudu.

Kauza s podezřelými „rychlostudenty“ vypukla na plzeňských právech na podzim roku 2009. Univerzita nakonec zrušila titul dvanácti studentům.

Markéta Chaloupská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme