Policie zveřejnila další fotografie pohřešované dívky z Ústí nad Labem

Kriminalisté stále intenzivně pátrají po pohřešované Michaele Patricii Muzikářové. Vyhodnocují stovky hodin kamerových záznamů. Ozvali se už i někteří majitelé soukromých kamer. Informace na lince 158 nebo emailem již policii poskytlo asi sto lidí. Přesto se dívku stále nepodařilo najít. Pomoci by mohly nově zveřejněné fotografie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie pátrá po Michaele M. od poloviny ledna 2017.

Policie pátrá po Michaele M. od poloviny ledna 2017. | Foto: Policie ČR | Zdroj: Policie ČR

Nové fotografie policisté zveřejnili na oficiálních stránkách Policie ČR. Pátrání po dívce probíhá v celém Schengenském prostoru. Dvanáctiletá Míša odešla ve středu 11. ledna do školy, kam už ale nedorazila. Mobil nechala doma.

„Její mobil byl naposledy aktivní 10. ledna kolem 21:30, kdy se z něj přihlásila na Facebook, pak už ne,“ uvedl pro portál iDnes.cz v úterý kriminalista Martin Charvát. Že u sebe dívka neměla telefon, ale podle policejní mluvčí Veroniky Hyšplerové nemusí nic znamenat, obvykle si ho totiž do školy nebrala.

Stále je navíc ve hře varianta, že dívka zmizela už 10. ledna. Její matka v TV Nova uvedla, že si sice je jistá, že její dcera v noci byla doma, ale večer ani ráno ji neviděla.

Policisté na Ústecku po Michaele Muzikářové pátrají od minulé středy, kdy její zmizení oznámila právě matka. V minulosti dívky nebyla pohřešována.

Speciální call centrum na lince 158

Michaela je dle informací policie hubená dívka a měří 155 až 160 cm. Má hnědé, lehce zvlněné vlasy na ramena a nosí brýle s fialovými obroučkami.

Na sobě dívka v době odchodu měla prošívaný kabát délky ke kolenům a tmavé kozačky s bílou kožešinkou. S sebou měla i růžový školní batoh značky Nike.

Kriminalisté i nadále žádají veřejnost o pomoc. Policie přijímá možné informaci na lince 158 nebo na jakékoli policejní služebně. Kvůli případu na lince 158 také speciální call centrum. Informace z něj obratem dostává zvláštní pracovní tým, který pátrání po dívce zastřešuje.

Pohřešovaná Michaela M. z Ústí nad Labem. | Foto: Policie ČR

Policie vyhlásila pátrání po dívce v kategorii Dítě v ohrožení, což je Národní koordinační mechanismus pátrání po pohřešovaných dětech. Funguje jako systém včasného varování v případech, kdy může být v ohrožení život nebo zdraví pohřešovaného dítěte. Jeho cílem je především zrychlit pátrání a předávání informací.

dab Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme