Provozovatel multiplexu DAB Italia výrazně investuje do další výstavby této sítě

20. leden 2017

„Velmi ambiciózní cíle ukazují, že chceme nabídnout kvalitní signál digitálního rádia zejména pro příjem na cestách,“ uvedlo představenstvo provozovatele digitální rozhlasové sítě.

Provozovatel multiplexu DAB Italia, která obsahuje například stanice R101, DeeJay, Capital nebo M Due O (včetně tematických klonů), plánuje v letošním roce významné investice do výstavby této digitální sítě. Na svém zasedání o tom rozhodlo předsednictvo společnosti. Výstavba nových DAB+ vysílačů bude probíhat po celé Itálii. V letošním roce je cílem dosáhnout pokrytí 85 % a 95 % dálničních a silničních tahů.

„Velmi ambiciózní cíle ukazují, že chceme nabídnout kvalitní signál digitálního rádia zejména pro příjem na cestách. Členové DAB Italia chtějí dokončit program DAB+ a nabídnout pokrytí po celé zemi,“ konstatovali zástupci v tiskové zprávě. Důležitá pro úspěch digitálního rádia bude pochopitelně implementace technologie do automobilů. Na toto téma je pochopitelně v Itálii vedena intenzivní diskuse. Kromě veřejnoprávního rozhlasu Rai má na jihu Evropy technologie podporu i u řady privátních hráčů, kromě již zmíněných například RTL.

autor: lukpo
Spustit audio