Od začátku jsem byl pod tlakem, uznal Berdych po lekci od Federera

Opět měl velké sny, ale ani tentokrát se mu nesplní. Pro touhu Tomáše Berdycha po grandslamovém titulu neměl pochopení Švýcar Roger Federer, který ve třetím kole grandslamového Australian Open českého tenistu hladce porazil, 6:2 a dvakrát 6:4.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych

Tomáš Berdych | Zdroj: Reuters

Švýcar rozhodně nehrál jako tenista, kterého znejistila půlroční přestávka. Naopak si velmi rychle vzpomněl na dobu, kdy Tomáše Berdycha pravidelně a často hladce porážel.

„Když je člověk od začátku pod tlakem, ovlivní ho to i při servisu. Najednou zjistí, že to absolutně není o něm, a to, na co byl zvyklý celou kariéru, je rychle jinak,“ říkal Tomáš Berdych.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zápas Tomáše Berdycha s Rogerem Federerem sledoval reportér ČRo Jaroslav Plašil

Tak věřil tomu, že může nerozehraného favorita porazit, ale pak se nestačil divit a prohrál po hodině a půl.

„Začalo se to hodně rychle sypat z kopce. Není moc zápasů, kde bych neměl aspoň chvíli, kdy bych mohl říct, že jsem se mohl rozhodnout jinak, zvolit jiné řešení situace. To jsem dnes nezažil,“ řekl český tenista.

Tomáši Berdychovi zatím není titul z turnaje velké čtyřky souzený. Poté, co si po měsících váhání přece jen najal kouče se slavnou hráčskou minulostí Gorana Ivaniśeviće, skončil se zánětem slepého střeva v nemocnici.

Teď na prvním společném grandslamu s chorvatským trenérem končí už po třetím kole. A dopadl nejhůře od Wimbledonu 2014, i když tam nehrál s „Mistrem Perfect“, Rogerem Federerem.

„Na jednu stranu si to člověk přeje, je to nejvyšší cíl, který má. Ale nijak extrémně bych se k tomu neupínal. Člověk k tomu musí vyhrát sedm zápasů a ty mu nikdo nedá, musí si je sám uhrát,“ vysvětluje Tomáš Berdych.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme