Ledecká se před životním závodem 'nacpala'. A pomohlo to, řekla po 13. místu ve sjezdu v Ga-Pa

V německém Garmisch-Partenkirchenu málem ani nestartovala a nakonec slaví nejlepší výsledek své lyžařské kariéry. Ester Ledecká se po několika dnech žaludečních problémů postavila na start sjezdu Světového poháru a skončila na 13. pozici. Přitom do poslední chvíli přemýšlela, že závod vynechá.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká | Foto: Filip Jandourek

Jaké to je být hned za elitní desítkou?

Je to opravdu zvláštní, nečekala bych to. Obzvlášť teď, kdy jsem měla pár těžkých dní. Ale rozhodla jsem se, že pojedu, a tak jsem do toho dala maximum a věděla jsem, že už neexistují žádné výmluvy. Mám z toho obrovskou radost, jízda se mi moc líbila. Měla jsem úžasnou podporu celého týmu a jsem ráda, že přijel Ondra (Bank – pozn. red.). Řekl mi spoustu věcí, vážím si toho, hrozně mi to pomohlo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Za Ester Ledeckou dorazil do německého Garmisch-Partenkirchenu i bývalý sjezdový lyžař Ondřej Bank, aby ji mohl radit a pomáhat

V čem konkrétně vám Ondřej Bank, který tu je ve funkci poradce, pomohl?

Včera, kdy jsem nemohla na trénink, jsme dvě hodiny detailně rozebírali video. Byl se mnou na prohlídkách, protože je spousta věcí, které jsou tady pro závodníka důležité. Navíc dělá pořád dobrou náladu a jsem ráda, že tady je.

V noci na pátek jste údajně zvracela, jak vám je po zdravotní stránce?

Teď už dlouho nezvracím, takže dobře. Ale dávám si pozor, i když si myslím, že to nejhorší už mám za sebou. Dostala jsem jasné instrukce, že se mám „narvat“ vším možným, takže se od rána furt cpu – houskami, sýry a před startem jsem vypila snad litr koly naráz, snědla čokoládu a hroznový cukr. Přišlo mi, že jak jsem byla naplácaná, sotva jsem stála. Ale očividně mi to pomohlo.

Uvažovala jste nad tím, že byste nestartovala?

Ano, do poslední chvíle. Nevěděla jsem, jak se to vyvine. Od rána jsem si říkala, že se cítím líp a že uvidím po snídani. Snídaně mi sedla dobře, rozjezdila jsem se, ale rozhodnutí jsem pořád odkládala, až jsem zjistila, že stojím na startu a že neexistuje jiná možnost než jet dolů. Teď nelituju.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme