Jihomoravská ČSSD chce za místopředsedu Tejce, Sobotkovi navzdory

Jihomoravská ČSSD na krajské konferenci v Brně schválila nominaci premiéra Bohuslava Sobotky na předsedu strany a Jeronýma Tejce na prvního místopředsedu. Krajská organizace je první, která nominovala na statutárního místopředsedu někoho jiného než ministra vnitra Milana Chovance. Premiér, který zatím získal podporu všude, preferuje Chovance a už dříve řekl, že k Tejcovi nemá důvěru.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jeroným Tejc

Jeroným Tejc | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

"Pro nominaci Bohuslava Sobotky se vyjádřilo 149 ze 154 přítomných, zbylých pět se zdrželo a nikdo nebyl proti. U nominace Jeronýma Tejce bylo ze stejného počtu 147 pro a sedm se zdrželo, nikdo nebyl proti," informoval tajemník klubu ČSSD v krajském zastupitelstvu Petr Šikula.

Sobotka ani Tejc neměli ve své domovské organizaci protikandidáta.

Pro Tejce je podpora mateřské organizace důležitá. "Bez podpory členů sociální demokracie na jižní Moravě bych se o pozici dvojky nemohl ucházet. Myslím si, že každý musíme přesvědčit nejprve vlastní, kteří nás znají, a potom můžeme postoupit o krok výš a přesvědčovat ostatní. Proto jsem rád, že mám podporu jihomoravské ČSSD, i když má premiér Sobotka odlišný názor," řekl.

Podle něj rozhodne březnový sjezd. "Já i Bohuslav Sobotka máme respekt k sociální demokracii a k jejím členům. Pokud 750 delegátů reprezentujících přes 20 000 členů sociální demokracie rozhodne o tom, jak má vypadat vedení, jsem přesvědčen, že budeme všichni výsledek respektovat. A ani Bohuslav Sobotka ho nebude zpochybňovat. Vše je ale v rukou delegátů sjezdu, které se budu snažit přesvědčit o tom, že přináším změnu, která bude prospěšná," doplnil Tejc.

Nominaci premiéra Bohuslava Sobotky na předsedu strany schválili sociální demokraté i na Vysočině. Na prvního místopředsedu nenavrhli nikoho.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme