Kulič vystřílel Dynamu na Slavii tři body

10. květen 2005

Dvěma góly rozhodl českobudějovický útočník Marek Kulič o výhře 2:0 v dohrávce 26. kola fotbalové ligy na hřišti Slavie Praha.

Domácí tak propásli šanci k návratu na druhé místo tabulky a hodně si tím zkomplikovali cestu do kvalifikace o Ligu mistrů. Tříbodový zisk naopak Jihočechům hodně pomohl v boji o záchranu. Bez zraněných Adauta, Pitáka a potrestaného kapitána Bejbla začali domácí hodně rozpačitě. Ačkoliv trenér Jarolím varoval před podceněním soupeře, jeho svěřenci jakoby si to nevzali k srdci a jejich hra postrádala na strahovském trávníku potřebné nasazení a hlavně přesnost. Proto jejich akce končily na koncentrovaném obranném valu hostů, kteří se snažili využít každou příležitost k rychlému přechodu do útoku. Až po dvaceti minutách našel Gedeon Fořta, který sice technicky přehodil vybíhajícího Filipka, ale jeho střela šla o centimetry vedle tyče. S výkonem domácích byli nespokojeni i diváci a po půlhodině hry se začal z prořídlých tribun ozývat nespokojený pískot. Ani to však nepřineslo výrazné zlepšení a výsledkem útočné bezplodné snahy slávistů byla jen Sedláčkova střela z dvaceti metrů, kterou však Filipko stačil vyrazit.

Ani domluva v kabině o přestávce a příchod Hrdličky za Sedláčka hru Pražanů nezměnil a hosté toho využili. Z pravého křídla odcentroval Svoboda, Došek nepokryl Kuliče a nejlepší střelec Jihočechů bez problémů otevřel skóre. Ofenzivu Slavie oživil až příchod Kuky. Domácí zrychlili hru a rázem bylo před hostující brankou dost rušno. V 61. minutě vyslal do šance Gedeon Fořta, jeho ránu však skvěle zastavil Filipko a Homoláč "uklidil" míč na roh. O minutu později hlavičkoval Fořt, ale trefil jen Filipkovu hruď. Tlak domácích sílil. Hrdlička našel Vlčka, ten však ve stoprocentní šanci namířil vedle českobudějovické branky. Tentýž hráč promarnil i další šanci, když si dal míč daleko od nohy a Filipko stačil střelu zblokovat na roh. Slavia vrhla všechny síly do útoku, ale překonat soupeřovu obranu se jí nepodařilo. Naopak další nerozhodnost v její obraně podruhé využil Kulič a udržel hosty v boji o ligovou záchranu.

Výsledek:

Slavia Praha - České Budějovice 0:2 (0:0) Branky: 48. a 79. Kulič. Rozhodčí: Adámek - Ondo, Kumstát. ŽK: Holeňák, Gedeon - Pivoňka, Dvořák, Kulič, Filipko. Diváci: 2744.

Sestavy:

Slavie: Kozáčik - Došek (85. Bálek), Latka, Holeňák, Zbončák - Švec, Gedeon, Koloušek (52. Kuka), Sedláček (46. Hrdlička) - Fořt, Vlček. Trenér: Jarolím. České Budějovice: Filipko - Pončák, Pivoňka, Homoláč, Leština - Krajčík (67. Vyskočil), Chlebek, Dvořák, Plocek - Svoboda (88. Obermajer), Kulič (90. Myšák). Trenér: Cipro.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio