Samkovou absence snowboardcrossu na X-Games mrzí. V USA se soustředí jen na Světový pohár

Zimní svátek adrenalinových sportů v americkém Aspenu letos bude bez české účasti. Poprvé v historii X-Games totiž z programu vypadl snowboardcross a Eva Samková tak přijde o jeden z vrcholů sezony. I tak ale olympijská vítězka vyrazila do Spojených států. V americkém Solitude vyhrála kvalifikaci na závod Světového poháru a v sobotu ve 20 hodin vjede s číslem 1 do play-off.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková

Eva Samková | Foto: FIS

Soutěž v Utahu může být pro snowboardcrossařky malou náplastí za X-Games, které začnou v Coloradu ve čtvrtek, ale i tak Eva Samková lituje toho, že přišla o další šanci poprvé ovládnout prestižní závod v Aspenu.

„Že snowboardcross na X-Games není, mě mrzí a trochu mě to i naštvalo. Střídají to, myslím, že to není nic trvalého. ESPN zkusí něco nového, ale já doufám, že se fakt vrátíme,“ věří olympijská vítězka ze Soči s odkazem na pořádající americkou televizi ESPN.

Přehrát

00:00 / 00:00

Spousta závodníků i trenérů bere X-Games jako významnější závody než olympijské hry, míní kouč Evy Samkové Marek Jelínek

„Spousta závodníků i trenérů bere X-Games jako významnější závody než olympijské hry. Je to moderní, nové, televizní show a je kolem toho obrovský kolotoč peněz, diváků a zboží,“ přibližuje trenér Samkové Marek Jelínek význam X-Games.

I proto se s velkou pravděpodobností český tým vydá za rok na konci ledna do Colorada, přestože to bude těsně před olympijskými hrami v Jižní Koreji.

„Zúčastnit se tak velkých závodů bude poměrně náročné, navíc je to nebezpečné. Ale my do toho půjdeme, protože je to skvělý trénink pro Evu i ostatní pozvané,“ říká pro Radiožurnál z amerického Solitude Marek Jelínek.

Ten si ve středisku poblíž Salt Lake City nevšiml žádných plakátů poutajících fanoušky na aktuální Světový pohár, ale úpadek snowboardcrossu za oceánem to prý neznamená. V Americe prý nikdy na závody nechodilo hodně lidí.

„Ono obecně v Americe na kopcích tolik lidí nelyžuje, a to ani během X-Games v Aspenu. Fronty na lanovku, které jsou třeba u nás, jsem v USA nikdy nezažila,“ doplňuje svého kouče Samková.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme