Snowboardkrosařka Samková ovládla závod v Solitude. Dostala se do čela Světového poháru

Snowboardkrosařka Eva Samková ovládla v americkém Solitude závod Světového poháru a slaví premiérové letošní prvenství. Česká reprezentantka ve vyřazovacích jízdách navázala na vítězství ve čtvrteční kvalifikaci. Olympijskou šampionku ze Soči na stupních pro tři nejlepší doplnily Italka Michela Moioliová a domácí Lindsey Jacobellisová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková

Eva Samková | Foto: Filip Jandourek

Třiadvacetiletá Samková si díky výhře v kvalifikaci mohla ve všech třech sobotních jízdách volit startovní pozici, čehož česká snowboardkrosařka využila k tomu, aby nejprve zvítězila ve čtvrtfinále a poté si druhou semifinálovou příčkou zajistila účast ve finále.

V boji o medailové pozice však už Samková žádnou přemožitelku nenašla a ukončila tak téměř roční čekání na triumf ve Světovém poháru, když se předtím naposledy z prvního místa radovala před 11 měsíci v ruském středisku Sunny Valley.

Česká reprezentantka si zásluhou úspěchu na sjezdovce v Solitude do tabulky Světového poháru připsala tisíc bodů a v průběžném hodnocení se posunula na první místo.

Další Češka Vendula Hopjáková nenastoupila do kvalifikace, takže do vyřazovacích bojů nezasáhla.

Příští individuální závod čeká světové snowboardkrosařky za necelé dva týdny v bulharském Bansku.

SP ve snowboardingu v Solitude (USA) - snowboardcross:
Muži: 1. Hämmerle (Rak.), 2. Visintin (It.), 3. Pachner (Rak.), ...v kvalifikaci 56. Kubičík, 60. Vintr (oba ČR).
Průběžné pořadí (po 2 závodech): 1. Visintin 1600, 2. Kearney (USA) 1290, 3. Hämmerle 1050, ...50. Kubičík 32, 71. Vintr 12.

Ženy: 1. Samková (ČR), 2. Moioliová (It.), 3. Jacobellisová (USA).
Průběžné pořadí (po 2 závodech): 1. Samková 1450, 2. Brockhoffová (Austr.) 1400, 3. Trespeuchová (Fr.) 1300, ...27. Hopjáková (ČR) 140.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme