Zimní fotbalová liga nabídla severočeské derby. Jablonec v něm deklasoval Liberec 4:0

16. říjen 2017

První fotbalové severočeské derby roku 2017 jednoznačně patřilo Jablonci. Ten v zimní lize na umělé trávě v Mladé Boleslavi zdolal Liberec 4:0. Zatímco na jedné straně vládla spokojenost, v kabině Slovanu příliš do řeči nikomu nebylo.

„Určitě nám není jedno, že jsme dostali čtyři góly. Ten výsledek není omluvitelnej, určitě za to dostanem nějakej trest. I když je to v tý přípravě, nemělo by to vypadat takhle,“ nehledal žádnou výmluvu liberecký záložník Egon Vůch.

Důvody k zamyšlení měl také trenér Slovanu Jindřich Trpišovský. Mohlo ho těšit, že se jeho svěřenci dostávali do šancí. Jenže propadli v obranné činnosti. „Obranná fáze, to chování v některých soubojích a v některých situacích jeden na jednoho je od nás úplně triviální. Dostáváme se pak do situací, kdy tu situaci neumíme včas dobře posoudit. Hlavně první gól byl hrozně lacinej a samozřejmě čtvrtej, kde tam mladej hráč dělá kličku na stopera. Ty góly jsou laciný a zbytečný. Takže bych to rozdělil na dvě části. Do ofenzivy slušnej výkon, přestože jsme gól nedali, a do defenzivy to bylo hodně špatný,“ komentoval zápas liberecký trenér Jindřich Trpišovský.

Jablonec porazil Liberec 4:0, týmy se utkaly na vyhřívaném mladoboleslavském hřišti

Na rozdíl od Jablonce, který dokázal případné nebezpečí z liberecké strany eliminovat a nakonec jasně zvítězil. „Ten tým každej se nachází v jiný únavě, ale když se hraje proti Liberci, i když je to přátelský utkání, tak ho každej chce vyhrát. Tím, že je to s Libercem, tak je to umocněný, že je to derby,“ řekl jablonecký obránce Matěj Hanousek. Při utkání se ovšem musel vypořádat i s fanoušky soupeře. Ti po jabloneckých hráčích házeli sněhové koule. „Vždycky když jsem fauloval, nebo něco zkazil, ať se stalo vlastně cokoliv, tak liberecký fanoušci už tam uplácávali koule a házeli to na mě. Tomu se člověk jen pousměje,“ dodal Matěj Hanousek. Usmívat se mohl také kouč Jablonce Zdeněk Klucký. S ohledem na výsledek i kvalitu přípravného zápasu.

„S těžkým soupeřem dobrý utkání. Samozřejmě, my jsme ty branky, co jsme měli šance, proměnili. Soupeř měl taky nejmíň čtyři šance, který neproměnil, takže vůbec bych to nepřeceňoval, prostě dobrý utkání. Super podmínky, dobře vyklizený hřiště, i měkký, dobrej terén. My si to tady nemůžeme vynachválit. Minulej zápas proti Vransdorfu byl trochu horší, protože byla větší zima,“ vyhodnotil utkání Zdeněk Klucký.

Jablonec zakončí základní skupinu zimní ligy středečním zápasem s Mladou Boleslaví. To Liberec čeká po Kypru další zahraniční soustředění. Tým se vydá do Španělska.

autor: ppe
Spustit audio