Bývalý pilot F1 Montoya zvítězil v tradičním Závodě šampionů

Bývalý pilot F1 Juan Pablo Montoya se stal vítězem tradiční exhibice Race of Champions, která se tentokrát konala v Miami na Floridě. Kolumbijský závodník, jenž vloni působil v zámořském seriálu IndyCar, se přitom tohoto klání zúčastnil poprvé v kariéře. Montoya ve finále porazil Toma Kristensena, rekordmana závodu 24 hodin Le Mans.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Automobilový závodník Juan Pablo Montoya

Automobilový závodník Juan Pablo Montoya | Foto: CC BY 4.0

Závod šampionů se oproti zvyklostem neuskutečnil na konci kalendářního roku, ale až nyní v lednu a vůbec poprvé na Floridě – konktrétně na baseballovém stadionu týmu Miami Marlins.

Do individuální soutěže nastoupilo celkem 16 závodníků, kteří pocházejí z několika odlišných disciplín. Vedle pilotů F1, mezi kterými nechyběli například Sebastian Vettel či Felipe Massa, se na dočasně vybudované dráze představili i jezdci ze zámořských automobilových seriálů nebo rallyekrosu.

Závodníci proti sobě nastupovali v nejrůznějších typech závodních strojů – od bugin až po otevřené prototypy.

Ve vyřazovacích bojích se nejvíce dařilo Montoyovi, který byl na Race of Champions nováčkem, a Kristensenovi.

Montoya během vyřazovací fáze nepoznal porážku ani během jedné dílčí jízdy, což platilo i ve finále, v němž porazil Kristensena 2:0.

Kromě individuálního klání se v Miami uskutečnil i závod národů, ve kterém prvenství získalo zásluhou Sebastiana Vettela Německo. Čtyřnásobný mistr světa F1 přitom musel týmový závod absolvovat sám poté, co měl jeho krajan Pascal Wehrlein nehodu.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme