Trumpův prezidentský twitter vede muž, který šířil hoaxy a konspirační teorie

Útoky z 11. září byly prací Spojených států, Michelle Obamová je ve skutečnosti muž a zpěvačka Beyoncé je placená tajnou službou, aby podnítila vytvoření policejního státu. Takové zprávy sdílí server Info Wars, ze kterého šířil příspěvky i Dan Scavino, správce oficiálního twitterového účtu amerického prezidenta. Bývalý golfový caddy se k autorství prezidentských tweetů přiznal v neděli poté, co na prezidentský účet přidal příspěvek s překlepem, píše Independent.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký prezident Donald Trump

Americký prezident Donald Trump | Zdroj: Reuters

Dan Scavino na svém twitteru opakovaně šířil falešné zprávy, jako například video, které mělo zobrazovat syrské uprchlíky demonstrující v Německu na podporu ISIS, ve skutečnosti ale šlo o protest proti německé ultrapravicové skupině.

Scavino podle Independentu během Trumpovy prezidentské kampaně čelil nařčení z antisemitismu poté, co na Trumpův účet zveřejnil obrázek Hillary Clintonové se červenou Davidovou hvězdou s komentářem „nejvíc zkorumpovaný kandidát v historii“. Fotografie přitom pocházela z neonacistické stránky.

Muž za prezidentským profilem POTUS se s Trumpem poprvé setkal v roce 1990, kdy pracoval jako caddy v jednom z newyorských golfových klubů. Podnikatel mu měl tehdy údajně říct, že pro něj jednou bude pracovat. Trump nakonec klub koupil a ze Scavina udělal jeho manažera.

Scavino byl do role správce Trumpových sociálních sítí zvolen loni. Jeho jméno se do popisku prezidentského twitteru dostalo až dva dny po Trumpově inauguraci, kdy se na účet snesla kritika kvůli překlepu v posledním příspěvku.

Popisek prezidentského účtu tak nyní zní: „45. prezident Spojených států amerických Donald Trump. Jménem amerického lidu dělá naši zemi opět skvělou. Tweety od Dana Scavina. Tweety od prezidenta podepsané – DJT.“

Od neděle uvádí oficiální Trumpův prezidentský účet jako autora Dana Scavina | Foto: Repro Twitter

Kristina Roháčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme