Zranění, které připomnělo Petra Čecha. Fotbalistovi Masonovi praskla při střetu s protihráčem lebka

Fotbalista Hullu Ryan Mason je po operaci ve stabilizovaném stavu. Po střetu s obráncem Chelsea Garym Cahillem mu v nedělním utkání Premier League praskla lebka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záložníkovi Ryanu Masonovi z Hullu po střetu s obráncem Chelsea Garym Cahillem praskla lebka

Záložníkovi Ryanu Masonovi z Hullu po střetu s obráncem Chelsea Garym Cahillem praskla lebka | Zdroj: Reuters

Mason se ve dvanácté minutě střetl s obráncem ve vzduchu. Hřiště opustil pětadvacetiletý fotbalista po osmi minutách ošetřování na nosítkách s kyslíkovou maskou a byl převezen do londýnské nemocnice Svaté Marie.

„Všichni v klubu chceme vyjádřit velké díky za vynikající a pohotovou péči, které se Ryanovi dostalo jak od záchranky, tak i na neurochirurgickém oddělení nemocnice Svaté Marie,“ napsalo vedení Hullu. Bližší informace by mohly být už dnes, tedy v pondělí.

Ryan Mason posílil Hull před půl rokem. Z Tottenhamu přišel jako nejdražší posila v historii za 13 milionů liber.

Cahill byl sice také ošetřen, ale do utkání opět nastoupil. Dokonce v jednaosmdesáté minutě navýšil vedení na 2:0. „Byl to opravdu velký náraz. Přeji mu všechno nejlepší a doufám, že to nebude vážné poranění,“ uvedl Cahill.

„Bylo to opravdu ošklivé a musím říct, že po prvním poločase na tom ani Gary nebyl moc dobře, ale rozhodli jsme se, že bude hrát dál. Všichni z Chelsea doufáme v rychlé Masonovo uzdravení,“ řekl trenér Chelsea Antonio Conte.

Úraz připomíná příběh Petra Čecha, který prodělal podobné zranění v říjnu roku 2006. Ještě když hájil branku Chelsea, tak ho udeřil kolenem do hlavy Stephen Hunt z Readingu. Čech měl po střetu zlomenou spánkovou kost a zpět do hry nastoupil po čtvrt roce, a to s ochranou helmou, ve které chytá dodnes.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme