Vystupte si, zavelel cestujícím zloděj, který ve Vídni odcizil tramvaj

Vídeňská policie vyšetřuje kuriózní krádež. Poškozeným je řidič, který prý zamknul svou tramvaj a odešel na toaletu. Když se vrátil, vůz už tam nebyl.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nová tramvaj v Riu de Janeiru je revolucí v tamní dopravě

Nová tramvaj v Riu de Janeiru je revolucí v tamní dopravě | Foto: David Koubek | Zdroj: Český rozhlas

Zloděj se s ukradenou tramvají moc neprojel. Ujel jen dvě zastávky. Podle policie si ale po nástupu do tramvaje zahrál na opravdového řidiče se vším všudy. Oznámil cestujícím, aby vystoupili, že prý se jedná o zvláštní jízdu.

Dopravce ale poměrně rychle zjistil, co se stalo, takže na lince vypnul proud a policie pak muže zadržela. Z vazby už je venku, čelí ale obvinění z krádeže vozidla veřejné dopravy.

Zloděj si možná chtěl zavzpomínat na staré dobré časy, protože tramvaj ukradl šestatřicetiletý bývalý řidič. Ten dříve pracoval právě ve vídeňské hromadné dopravě. K činu se přiznal.

Mladík si v Brně ‚vypůjčil‘ autobusy. Urazil s nimi stovky kilometrů a na Kladně svezl cestujícího

Číst článek

Policie ale případ ještě prošetřuje, protože jí stále chybí motiv. Docela jistě prý ale nešlo o pomstu bývalému zaměstnavateli.

Právoplatný řidič tramvaje ale nejspíš doteď nechápe, jak mu někdo mohl vozidlo ukrást. Tvrdí, že když ze soupravy vystoupil, řádně ji zamknul. Podle rakouských médií zloděj v minulosti měl aktivační klíč pro jízdu s tramvají, ale už ho dávno odevzdal.

Podobně kuriózní případ se stal také v České republice. V Plzni mladík dvakrát ukradl tramvaj. Jednou přímo z vozovny, kdy se projel a pak ji vrátil, a podruhé s tramvají ujel pár stanic, poté vyskočil a utekl. Muže předtím odmítly zaměstnat Plzeňské dopravní podniky jako řidiče tramvají, informoval portál iDnes.

Tea Veseláková, pj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme