Finále Federer – Nadal by bylo úžasné, přeje si australská legenda Rod Laver

Na grandslamovém Australian Open začínají čtvrtfinálové boje, kterých se poprvé od roku 2007 neúčastní dva nejlepší singlisté žebříčku. Dává to velkou šanci hráčům, kteří ještě velký titul nemají. A také mnohonásobným šampionům z minulých let, kteří by mohli nečekaně rozšířit své bohaté sbírky. Přál by si to i jeden z nejslavnějších teistů historie Rod Laver.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rod Laver má v Melbourne Parku novou bronzovou sochu

Rod Laver má v Melbourne Parku novou bronzovou sochu | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

Rod Laver teď dostává jeden dárek za druhým. Raduje se z nové bronzové sochy v Melbourne Parku, ale také z dění na grandslamovém turnaji. Nikdy se netajil tím, že drží palce hlavně Rogeru Federerovi, a teď je moc potěšený tím, jak Švýcar po zdravotní přestávce hraje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rod Laver má v Melbourne Parku vlastní sochu, dalším dárkem by mohlo být vysněné finále

„Vyřešil potíže s kolenem a dostal se zpátky, i když byl mimo šest měsíců, ale pracoval tvrdě a myslím, že to byla ta nejlepší věc pro jeho kariéru, nejspíš nikdy před tím totiž neměl tolik času na přípravu jako teď,“ myslí si Rod Laver,

„Nikdy před tím jsem ho neviděl hrát bekhend tak důsledně jako poslední tři nebo čtyři dny,“ všimla 78letá tenisová legenda.

V Melbourne Parku se baví skvělým tenisem. „Je to opravdu úžasné překvapení, že vypadli Djoković a také Murray, díky tomu je teď turnaj hodně otevřený. Federer teď hraje v 35 letech možná nejlepší tenis za poslední roky, Nadal teď hraje také dobře,“ přemýšlí.

„Ale pozor, je tady teď spousta mladých hráčů, kteří ukazují výtečnou formu, viděli jste třeba, jak Nišikori dělal potíže Federerovi, všechno je otevřené. Ale bylo by to krásné, kdyby se ještě Roger Federer a Rafa, Rafael Nadal utkali ve finále," přeje si jeden z nejslavnějších tenistů historie Rod Laver.

Rakety Roda Lavera | Foto: Jaroslav Plašil

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme