Děti odevzdaly petici proti testování na zvířatech

Lidovecká poslankyně Vlasta Parkanová dnes ve sněmovně převzala petici proti znovupovolení testování kosmetiky na zvířatech. O tom, zda se tento zákaz opět zruší, budou poslanci rozhodovat zítra. Právě Parkanová ovšem prosazuje návrh, který chce naprostý zákaz zachovat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kočka

Kočka | Foto: Jan Rosenauer

Petici s více než devíti tisíci podpisy přinesly do Sněmovny děti z pražské základní školy U Santošky. Učitelka Jana Havránková vysvětlila proč. "Nevidíme důvod, proč by se měly dělat výjimky, nehledě na to, že když se výjimky dělat začnou, tak se to poté velice špatně pohlídá."

Pasáž, aby bylo testování kosmetiky na zvířatech ve výjimečných případech opět povoleno, se nachází ve vládní novele zákona o veřejném zdraví. Právě o té budou poslanci dolní komory parlamentu zítra hlasovat. Podle poslankyně Parkanové je výsledek zítřejšího hlasování nejistý. Záleží především na tom, jak se rozhodnou poslanci ČSSD.

Markéta Pešková, Lucie Husárová 1 Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme