Jan Hudec vyhodil desítky párů lyží. Když na MS neuspěje, stane se bubeníkem

V Česku se po delší době podařilo uspořádat i mezinárodní lyžařské závody nižší kategorie ve sjezdu. Obou se dnes ve Špindlerově Mlýně zúčastnil i vicemistr světa, teď už český závodník Jan Hudec. Zpestřil si tím zatím neúspěšnou sezonu, ve které se upíná hlavně k únorovému světového šampionátu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Hudec (vpravo) a Kryštof Michal

Jan Hudec (vpravo) a Kryštof Michal | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

„Museli jsme odstranit nebo vyhodit asi padesát párů lyží, ale ten zbytek, co nám zůstal, je opravdu dobrý. V Kitzbühelu jsme viděli, teď to akorát musíme vyladit do mistrovství světa,“ říká Jan Hudec.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jan Hudec ladí formu ve Špindlerově Mlýně

Poprvé se jako český reprezentant představil na českých horách. Zúčastnil se závodů ve Špindlerově mlýně. „Je tu nádherně, nebyl jsem tu asi 18 nebo 19 let,“ vzpomíná.

Čechokanaďan by v Krkonoších mohl zažívat i nostalgii po dobrých výsledcích. Aktuální sezona, první po změny reprezentace, je zatím neúspěšná. Dva týdny před mistrovstvím světa chce hlavně získat sebevědomí.

„Nevím, jak to jiní lidé, ale pro mě je to bitva každé ráno,“ říká Jan Hudec. Na lanovce jeho slova potvrzuje kamarád sjezdaře a hudebník Kryštof Michal ze skupiny Portless. Ten pro MS vymyslel sázku: Pokud Jan Hudec skončí do desátého místa, převlékne se za předjezdce při mistrovství ČR.

Pokud to naopak nedokáže, čeká ho vystoupení s kapelou Portless v roli bubeníka. „Honza se tváří, že něco dá, ale už jsem ostražitý. Viděl jsem pár takových frajerů, co pořád zkouší. Beru to tak, že si s námi chce zahrát,“ směje se muzikant. „Ale ne před lidma,“ odpovídá sportovec.

„Hrozně mu fandím, aby výsledek udělal, má na to. Sice kulhá, když se snaží chodit, ale na svahu to není vidět,“ dodává Kryštof Michal.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme