Sportovní hala v Chrudimi: Místo opravování staré, rovnou novou

27. leden 2017

Šest let připravuje Chrudim velkou rekonstrukci sportovní haly. Variant bylo hned několik, město dokonce vypsalo architektonickou soutěž na přestavbu, ve které komise vybírala z 27 návrhů. Nakonec ale nejspíš zůstanou ve skříni. Je totiž možné, že Chrudim bude mít halu úplně novou.

Chrudim už má i vytipované místo pro novou halu, je to plocha za zimním stadionem. Jde o část města, kde jsou vedle sebe srovnaná skoro všechna sportoviště - atletický stadion, fotbalové a hokejbalové hřiště, plavecký bazén a koupaliště.

Čtěte také

Problematická je ale přístupová cesta. Autobusy, které vezou sportovce na zápasy, teď musí objíždět nábřeží, kde jsou úzké silnice. Už před časem ale radnice začala vyjednávat o přímém napojení sportovišť - tedy sjezdu z městského okruhu.

Sportovní hala v Chrudimi

Proč město odložilo přestavbu původní budovy? Sportovní halu Chrudim převzala od Sokolů v roce 2010 a nechala si vypracovat první variantu přestavby. Potom ale radnice vypsala rovnou architektonickou soutěž s limitem 120 milionů korun na přestavbu. Jenže teď se spíš přiklání ke stavbě na zelené louce - mohlo by to být méně náročné, než opravovat starý objekt a navíc řešit i okolí haly, protože původní objekt stojí nedaleko centra města.

Čtěte také

Která varianta je tedy pravděpodobnější, se zatím nedá říct. Radnice teď piluje návrh toho, jak by nová hala měla vypadat, a ten teprve budou muset posoudit zastupitelé. Ti se pak rozhodnou, jestli opravovat starou, nebo stavět novou halu, nebo ještě počkat.

autor: kop
Spustit audio