V Rusku vyšetřují vysoce postaveného důstojníka tajné služby. Je podezřelý z velezrady

Vysoký důstojník ruské tajné služby je podezřelý z vyzrazení státního tajemství a velezrady. Počítačového experta Sergeje Michajlova policie zadržela v prosinci přímo na zasedání kolegia FSB. Vyšetřování čelí další zaměstnanec tajné služby a expert ze soukromé společnosti zabývající se počítačovou bezpečností.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

MALÉ!!! Sídlo ruské FSB v Moskvě

MALÉ!!! Sídlo ruské FSB v Moskvě | Foto: Wikimedia Commons, Creative Commons Attribution 3.0 Unported

Sergej Michajlov v tajné službě FSB jako náčelník Centra informační bezpečnosti. To mělo podle zdrojů nezávislého listu Novaja Gazeta na starosti nejen kybernetickou bezpečnost, ale zřejmě řídilo také centra ruských hackerů, kteří podle amerických tajných služeb útočili na počítače Demokratické strany.

Michajlov měl spolupracovat s přední ruskou firmou v oboru informačních technologií Kaspersky a informace o některých hackerských útocích měl předat americkým tajným službám. Michajlov velezradu odmítá, při výslechu ale podle agentury Rosbalt nepopřel, že určité informace sdělil třetím osobám.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme