Basketbalistka Elhotová po porodu začíná s tréninkem, chce stihnout domácí mistrovství Evropy

Místo premiérové účasti v nejlepší ženské basketbalové lize světa WNBA se Kateřina Elhotová připravovala na úplně jiný životní milník. Porod prvního potomka. Syna Daniela přivedla na svět v polovině listopadu a teď už se pomalu vrací k tréninku. Cíl je jasný - připravit se a stihnout domácí evropský šampionát.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Elhotová

Kateřina Elhotová | Foto: David Kubíček

„Ze začátku jsem byla ráda, že si odpočinu, pak bylo hezké se chodit podívat a teď už se těším na pohyb, na basket i na kolektiv,“ přiznala sedmadvacetiletá basketbalistka pražského USK na jedné z prvních promoakcí před červnovým mistrovstvím Evropy, které se bude konat v Praze a Hradci Králové.

Právě nadcházející turnaj na českém území, je hlavním důvodem proč Kateřina Elhotová stíhá kromě péče o svého prvního potomka také individuální přípravu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kateřina Elhotová chce stihnout ME, už začíná trénovat

„Nevnímám to jako velký tlak, ale už když jsem byla těhotná, bylo mým cílem dostat se do formy. Věděla jsem, že to bude náročné, ale budu se snažit. A když si stanovím nějaký cíl, tak za ním umím jít,“ tvrdí odhodlaně.

Zároveň si je ale Kateřina Elhotová velmi dobře vědoma, že nic nemůže uspěchat a jestli se stihne dostat do formy nebo ne záleží na spoustě okolností. Proto začíná s návratem k tréninku velmi pomalu a zatím jen individuálně.

„Začínám cviky na vnitřní svalstvo, pánev a kyčle s naším atletickým trenérem, abych si nic neudělala. Třeba se zapojím ještě do konce české ligy,“ plánuje.

Právě zápasy by si totiž ráda vyzkoušela ještě před samotným šampionátem, aby věděla, co od sebe může čekat. Návrat na palubovky je totiž tentokrát úplně jiný, než k tréninku po dovolené nebo zranění.

„Jenom trénovat a pak rovnou skočit do ME by nebylo ideální. Kdyby to šlo a mohla bych si zkusit zápasy předtím. Samozřejmě budou na soustředěních přípravné zápasy, ale chtěla bych to zkusit dřív,“ vysvětlovala vicemistryně světa z roku 2010.

Česko chce reprezentovat i Kia Vaughnová

Právě tam si vyzkoušela poprvé atmosféru domácího vrcholné akce, ale jako benjamínek týmu toho ještě moc neodehrála. Teď by byla situace jistojistě jiná. Stejně jako v posledních letech by měla patřit k tahounům. Vždyť organizátoři z ní udělali i hlavní tvář šampionátu.

Ani tím si ale na sebe Elhotová nenechává vytvářet příliš velký tlak a poslouchá své tělo. „Zatím to jde správnou cestou. Od první chvíle, co chodím do haly a posilovny, mám radost, že se cítím dobře. Zatím jsem nezačala běhat, tak nevím, jak to bude s dechem, ale myslím, že moje tělo to zvládá dobře,“ říká Kateřina Elhotová.

Kromě ní by se v českém reprezentačním dresu mohla nejprve v Hradci Králové, kde český tým odehraje minimálně základní část, objevit také další posila - zahraniční, americká pivotka a její spoluhráčka z USK Kia Vaughnová, která usiluje o české občanství.

Jakub Kanta, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme