Štěpánek před Davis Cupem odpočíval v lázních. Kvalita Australanů nemusí být rozhodující, míní

Skoro po půl století budou zas hrát čeští tenisté v historickém areálu v Kooyongu a ani tentokrát nebudou v daviscupovém utkání v Austrálii favority. Tým kolem Jana Kodeše tam před 44 lety podlehl domácímu výběru s hvězdným Rodem Laverem v sestavě a nebyla to rozhodně jediná porážka v historii. Tento týden mají Češi další šanci nepříznivou bilanci zvrátit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Štěpánek na Australian Open

Radek Štěpánek na Australian Open | Zdroj: Reuters

V části velmi rozlehlého areálu před uzavřenými travnatými dvorci stojí rozcestník z doby, kdy se tady v Kooyongu ještě hrávalo grandslamové Australian Open.

Jsou na něm tři cedulky se šipkami a počtem kilometrů. Připomínají vzdálenost k Roland Garros, Wimbledonu a Flushing Meadows. Také čeští tenisté teď stojí na rozhraní – na jedné straně je postup do čtvrtfinále a na druhé baráž o setrvání v elitní skupině Davis Cupu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Australané v čele s Kyrgiosem jsou velkými favority vzájemného zápasu v Davis Cupu

Blíž je rozhodně druhá možnost, ale domácím nepomůže obvyklá dvojka, a tak i velký outsider tohoto zápasu bez Tomáše Berdycha a s polovičkou nováčků najednou cítí šanci.

„Že nehraje Tomic, je pro Australany v tenhle moment oslabení, ale jak bylo vidět celý měsíc, mají spoustu mladých, dravých hráčů, kteří bojují do morku kostí. Utkání bude těžké, na všech postech jsou silní, ale v Davis Cupu to nemusí být úplně rozhodující,“ věří nejzkušenější tenista týmu Radek Štěpánek.

Po věčném boji se zdravotními problémy má za sebou osmatřicetiletý hráč po delší době dobrou předsezonní přípravu na Floridě a také největší porci zápasů za poslední roky v prvním měsíci.

I proto ještě po Australian Open a před daviscupovým týdnem zařadil do svého tréninkového plánu třídenní pobyt v nedalekých lázních.

„Jelikož jsem měl za sebou od začátku sezony neuvěřitelně náročný zátah, tři dny mi hrozně pomohly. Sám jsem si odpočinul, vypnul jsem od tenisu a od té doby, co jsem se vrátil, jsem v plném tréninku. V koutku duše věřím, že bychom tři body mohli v Austrálii ukrást,“ doufá Štěpánek.

Australané v čele s Kyrgiosem jsou ovšem velkými favority zápasu. Ostatně tak to bylo v historii pokaždé. Nad Českem nebo Československem vyhráli sedm z osmi daviscupových soubojů.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme