NEPŘEHLÉDNĚTE: Jackie jde do kin - poslechněte si, co nám o filmu řekla Natalie Portmanová

Film Jackie má českou premiéru. První dámu ve snímku ztvárňuje herečka Natalie Portman, se kterou před časem natáčela naše washingtonská zpravodajka Lenka Kabrhelová.

Když je JFK zvolen prezidentem USA, stává se Jackie Kennedy (Natalie Portman) jednou z nejmladších prvních dam v historii. Pro její vřelost, eleganci a vybraný vkus ji brzy obdivují miliony lidí po celém světě. Pak přichází okamžik, který všechno změní.

Jackie se vyrovnává s osobní ztrátou, jako milovaná matka a první dáma však musí zůstat oporou dětem i celému národu. Filmový portrét jedné z nejikoničtějších žen 20. století je příběhem hrdosti, lásky a noblesy, fascinujícím nahlédnutím do zákulisí Bílého domu i zachycením dnů, které změnily běh dějin.

Čtěte také


Jedna z nejoblíbenějších hereček současnosti, Natalie Portman, hraje svou životní roli jako Jackie Kennedy. Film mapuje vyhrocené a náročné dny následující bezprostředně po atentátu na J. F. Kennedyho a právě přichází do českých kin. Jeden z nejdiskutovanějších filmů konce 2016 slibuje pro Natalie Portman oscarovou vyhlídku.

Film mapující zlomový moment amerických dějin i osobního života legendární první dámy Jacqueline Kennedyové zavítá do českých kin 2. února. Od své premiéry na Benátském filmovém festivalu snímek posbíral řadu ocenění od kritiků i festivalových porot, včetně nominace na Zlatý glóbus nebo čerstvé nominace na cenu BAFTA pro představitelku titulní role Natalie Portman.

Kromě neobyčejného hereckého výkonu Portmanové bývá film oceňován také za kostýmy a hudbu. Film vznikl v produkci Darrena Arronfského, režiséra filmů Černá labuť nebo Requiem za sen. Režie filmu se ujal Chilan Pablo Larraín a Jackie je jeho prvním anglicky mluveným snímkem.

Jackie - plakát distributora
autor: jaw
Spustit audio