Tomáš Necid si zahraje za Legii Varšava. V polském klubu bude hostovat do konce června

Fotbalista Tomáš Necid bude do konce června hostovat v Legii Varšava, která získala sedmadvacetiletého reprezentačního útočníka z tureckého Bursasporu. Úřadující mistr Polska to uvedl na svém webu. Odchovanec pražské Slavie si vyzkouší páté zahraniční angažmá, v Legii bude spoluhráčem českého obránce Adama Hlouška.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Necid strávil jarní část loňské sezony na hostování ve Slavii

Tomáš Necid strávil jarní část loňské sezony na hostování ve Slavii | Foto: www.bohemians.cz/PJMl

Tým je po 20 kolech polské ligy na třetím místě, na vedoucí Bialystok ztrácí čtyři body. „Minulý rok získali titul, hráli Ligu mistrů - a věřím, že se to může opakovat. Mají dobře rozjetou sezonu,“ řekl Necid deníku Sport.

Varšavský celek čeká také vyřazovací část Evropské ligy, v únoru se utká s Ajaxem Amsterodam. „Na Ajax se těším moc. Je to velký klub, znám jej z dob, kdy jsem hrál rok ve Zwolle. Ale zatím se k tomu neupínám,“ prohlásil český útočník.

Necid dnes absolvoval lékařskou prohlídku a fotografům zapózoval v bílém dresu s číslem 24. „Přesvědčily mě i výborné stadiony v Polsku, fotbal tady jde nahoru. Na YouTube jsem navíc viděl, že Legia má i skvělé fanoušky, to je taky plus. Hlavní ale bylo, že mě Legia chtěla,“ dodal.

Necid působil v CSKA Moskva, PAOK Soluň, nizozemském Zwolle a Bursasporu, kam zamířil předloni v létě. V této sezoně ale zasáhl jen do šesti zápasů turecké ligy a na podzim kvůli tomu vypadl z národního týmu, za který odehrál 44 utkání a vstřelil 12 gólů. V Bursasporu má smlouvu do června 2019.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme