Modlím se za vaše zdraví, vzkázal po telefonu papež kardinálu Vlkovi

Papež František telefonicky hovořil s vážně nemocným českým kardinálem Miloslavem Vlkem. Ujistil ho, že se bude modlit za jeho zdraví. Čtyřiaosmdesátiletý kardinál Vlk minulý týden oznámil, že trpí rakovinou plic. O průběhu hovoru s papežem informoval Vlk na svých internetových stránkách.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Papež František přednesl tradiční poselství Městu a světu

Papež František přednesl tradiční poselství Městu a světu | Zdroj: Reuters

"Milý kardinále Vlku, tady papež František, volám, abych vás pozdravil a ujistil vás, že se modlím za vaše zdraví. Velké objetí! Ať vám Pán požehná," zněl vzkaz papeže Františka v hlasové schránce Vlkova telefonu.

Kardinál následně papežovi zavolal zpět, aby mu poděkoval za přání. "Věděl jsem, že jste nemocen, proto jsem volal," řekl papež. "Já jsem vám blízko a modlím se za vás," ujistil ještě jednou kardinála.

Kardinál Vlk má rakovinu plic. Jsem na správné cestě, odejít ‚tam‘ je to nejsprávnější řešení, řekl arcibiskup

Číst článek

Kardinál Vlk před týdnem oznámil, že trpí rakovinou plic s metastázami do kostí a čeká ho chemoterapie. Zdravotní problémy se u čtyřiaosmdesátiletého církevního představitele začaly projevovat zhruba na jaře loňského roku a o Vánocích se zhoršily natolik, že musel být na několik dní hospitalizován. Nemoc mu byla diagnostikována po Novém roce, nyní je v domácím ošetřování.

Vlk se narodil 17. května 1932, v roce 1968 byl vysvěcen na kněze. Po deseti letech mu komunisté odebrali tehdy požadovaný státní souhlas k výkonu kněžského povolání. Na začátku 90. let byl jmenován biskupem v Českých Budějovicích, v roce 1991 se po rezignaci Františka Tomáška stal hlavou českých katolíků. Od října 1994 je kardinálem. Jeho rezignaci na úřad pražského arcibiskupa přijal papež Benedikt XVI. v únoru 2010.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme